En relasjonsbygger, byggmester og erobrer. Verdens beste sjef. Klok, raus og varm, med en dør som alltid står på gløtt.

Godordene haglet over Kåre Rommetveit i går kveld, da det meste som kunne krype og gå av politikere og prominente universitetsansatte var samlet på Sjøfartsmuseet for å feire 60-årsdagen hans.

— Kåre ville ikke bli feiret, men han hadde ikke noe valg, forteller rektor Kirsti Koch Kristensen ved Universitetet i Bergen.

Og selv om hovedpersonen selv trives best utenfor rampelyset, var det en smilende Kåre Rommetveit som ble gjort stas på i går kveld.

— Det er selvfølgelig veldig hyggelig at de steller i stand fest, men det er ikke så hyggelig å være i fokus. Når man har en jobb som min, er det noe som følger med rollen, så det gjelder å ikke la det gå til hodet på en, sier han.

I 15 år har Kåre Rommetveit vært direktør ved Universitetet i Bergen. I løpet av den tiden har antallet studenter økt med over 30 prosent, og Rommetveit har loset Universitetet gjennom omstruktureringer og kvalitetsreformer.

Universitetsdirektøren føler seg ikke tynget av alderen.

— Jeg er nok ganske nøktern når det gjelder fødselsdager, men det er ikke alle som får ha en fødselsdag som denne. Jeg har vært utrolig heldig her i livet, det må jeg bare erkjenne, sier han og ser utover forsamlingen.