LOTTE SCHØNFELDER

Det er i grunnen et passende sted å ha den, selv om vi voksne må bøye oss litt i våre skrøpelige rygger og myse med våre nær— og langsynte øyne. For det er Bergen sett med barns øyne vi blir presentert.

450 barn

Som tidligere fortalt, delte Barn i Byen kulturformidling ut engangskamera til 450 barn i barnehager og på barneskoler i Bergens sentrale strøk. Hva ville de ta bilde av hvis de skulle lage sin egen hilsen, et personlig postkort fra Bergen?

Det er som ventet blitt mange svar på spørsmålet. «Våres gate» er godt representert, venner og Torget likeså, men innimellom finner vi et kinesisk skilt, svaner i Nygårdsparken, Akvariet, DNS og roser i parken, et par ben på brostein, Sjømannsmonumentet og andre monumenter delvis i nye vinkler, rester av industri, inngangen til Forum, ulvekunsten i Studentsenteret ... flere av deltakerne viser lovende fotografiske takter.

Hva nå?

Utstillingen blir stående montert i gjerdet på Fløien til og med neste søndag - og hva så?

— Vi er ikke helt sikre, sier Siri Breistein fra Barn i Byen som også har laget album der alle bildene er satt inn. - Men det er jo nesten synd bare å putte dem i en skuffe. Kanskje vi skulle prøve utstilling et annet sted etterpå?

Vant sykler

Resultatet av fotojakten frister i hvert fall til andre prosjekter. Resultatet ble forresten ekstra hyggelig for to av deltakerne som i går ble trukket ut av bunken: 6 år gamle Sebastian Manmin og Lisa Cathrine Bjorvatn, 4. klasse på Haukeland skole - de vant hver sin sykkel.