— De var fryktelig redde. Det har vært en veldig traumatisk opplevelse i ettertid for denne familien, som også har et mindreårig barn, sier politiinspektør Kjetil Kvalvik ved Hordaland politidistrikt.

Tre personer, en 18-åring, en 19-åring og en 24-åring, er nå tiltalt for trusler og vold mot en aktør i rettsvesenet og for å ha trengt seg inn i hjemmet til familien.

Utskjelling, trusler og vold

Det startet med at en ungdom kjørte rundt i bilen sin på skoleplassen der læreren jobber - midt i skoletiden. Politiet ble tilkaldt, og læreren som hadde sett det hele ble bedt om å forklare seg.

— Ungdommen fikk et forelegg og mistet førerkortet for en periode, sier Kvalvik.

Alle trodde saken var over - inntil en fredagskveld i september.

— Det satt en del folk på en fest og drakk. Den episoden kom på dagsorden. Så fant noen av dem ut at de skulle oppsøke læreren og hevne seg.

I 21-tiden kastet fire festdeltakere seg i en bil og kjørte til lærerens hjem. Da læreren åpnet, fikk han servert en serie med grov utskjelling og trusler. De sa de visste at han hadde vitnet mot kameraten deres, og at de skulle ta han.

Låste seg inne på et rom

Da læreren forsøkte å lukke døren, satt en av ungdommene foten inn. De greide å rive opp døren. Ifølge Kvalvik trengte tre av dem seg inn i huset, mens den fjerde ble stående ute.

— Han som kjørte på skoleplassen ble stående utenfor og se på, sier han.

Inne i gangen fikk læreren to slag i ansiktet så blodet silte. Konen, som kom løpende på grunn av bråket, ble også dyttet og slått i ansiktet.

— De rømte innover i gangen og fikk låst seg inn på et rom, forteller Kvalvik.

Alt dette skjedde mens det mindreårige barnet sov i et annet rom, noe som ifølge politiet har forsterket frykten til læreren og hans kone.

Etter en kort stund forlot de tre inntrengerne huset.

Slapp tiltale

— De tre har erkjent både faktiske forhold og straffskyld. Iallfall en av dem har i ettertid gitt uttrykk for at dette var veldig dumt, sier Kvalvik.

Årsaken til at den fjerde, han som raste rundt på skoleplassen, ikke er tiltalt, er at han stort sett var passiv tilskuer til det som skjedde, og heller ikke var inne i huset. Han rolle var for uklart til at man ville ta ut tiltale.

De tre tiltalte har ikke fått oppnevnt forsvarer ennå, de ønsket ikke forsvarer under avhørene.

Ledelsen på skolen han jobber ønsker ikke å si noe om det læreren ble utsatt for.

Læreren ønsker heller ikke å kommentere saken.