Det påståtte underslaget er ikke anmeldt.

— Det kan kanskje høres merkelig ut, men jeg har ikke anmeldt det. Først vil jeg se om vedkommende betaler tilbake, slik jeg er blitt fortalt, sier daglig leder i kiosken.

- Lovet å betale tilbake

Mannen, som har mange års erfaring fra travsporten, forteller at det angivelige tyveriet stammer fra kioskens nettsatsing. I august skaffet han seg en kompanjong, som bygd opp en egen spillkiosk på nett. Inntektene fra nettspillingen gikk inn på konto i Nordea Bank, og ble så overført til kioskens ordinære konto i DnB.

— Nettsatsingen gikk helt strålende. Så kom dette som lyn fra klar himmel, sier mannen.

I midten av desember oppdaget han at nettkontoen var tømt og avsluttet. Kompanjongen var forduftet.

— Hvem er din kompanjong?

— Jeg vil ikke gi noe navn. Først skal vedkommende få en mulighet til å gjøre opp for seg, sier han.

Mannen sier at han ikke har fått tak i kompanjongen, men har hatt indirekte kontakt med ham via bekjente.

— Han har lovet at pengene skal bli betalt 15. januar. Jeg har et ørlite håp om at det skal være sant, sier han.

Styreleder for kiosken er ukjent med det påståtte underslaget: - Noen kompanjong kjenner jeg ikke til, sier hun.

Rikstoto sa opp avtalen

20. desember stengte Norsk Rikstoto spillingen på terminalen i kiosken og sa opp kommisjonæravtalen. Det bekrefter økonomisjef Nils-Eric Hellman.

— Pengene for spill uken før var ikke tilgjengelig på kontoen deres. Har det vært mislighold tre ganger, sier vi opp avtalen med kommisjonærer, sier han.

Ifølge Hellman skal etter avtalen hver ukes spillinnsats stå på kommisjonærens konto innen onsdagen etter, slik at Rikstoto kan hente ut pengene gjennom avtalegiro.

Kommisjonæren avviser selv at det har vært betalingsproblemer: - Betalingen fra nettspillet tok ofte fem dager å overføre. Da var vi en dag for sent. Men dette klarerte vi med Rikstoto hver gang, sier han.

- Forferdelig situasjon

Etter konkursen hos kommisjonæren Joker Hop for noen år siden, som BT skrev mye om, har Norsk Rikstoto sikret seg bankgaranti fra alle kommisjonærer. Norsk Rikstoto får derfor trolig pengene sine uansett.

— Hvis det stemmer at en kompanjong stakk av med pengene, og de blir betalt inn i løpet av januar - får han fortsette som kommisjonær da?

— Det vet jeg ikke. Vi vet ikke om noen kompanjong. Vi forholder oss til den vi har avtalen med, sier Hellman.

Om konsekvensene for kiosken, sier daglig leder dette:

— Hvis jeg mister Rikstoto er risikoen stor for at jeg må stenge. Selv om kundene er lojale, vil de neppe komme hit hvis jeg bare har Norsk Tipping å tilby. Dette er en forferdelig situasjon.

Det var Trav og Galopp Nytt som fortalte om problemene for bergenskiosken i går.