— Jeg og min bror gikk tur fra Olsvikåsen og tok turen nedover mot Krabbedalen. Da vi kom til svingen, så vi en utenlandsk kvinnene som kom gråtende i full fart oppover bakken. Det virket som hun var redd, sier Oddvar Kristoffersen (52).

Han tidfester hendelsen til lørdag 14. juli, etter klokken 21.00.

Først da han og broren så bildene av Dung i avisen etter at hun ble meldt savnet noen dager senere, kom de på hva de hadde sett sent den lørdagskvelden.

Han sier at han ikke vet hvem Dung er, og at han aldri har møtt henne før.

— Vi var overbevist om at det var henne vi hadde sett da vi så bildene i avisen, og min bror ringte politiet, sier Kristoffersen.

Ikke overbevist

Politiet er ikke overbevist om at verken Oddvar Kristoffersen eller hans bror har sett Dung den dagen. De har avhørt broren om hendelsen, men ikke Oddvar.

52-åringens forklaring kan være interessant for Dungs ektemann, fordi han da har noen som underbygger at konen er sett i live nesten ett døgn etter at ektemannen sist skal ha sett henne. Ektemannen har forklart at han la seg sammen med Dung natt til den 14. juli, og at hun var borte da han våknet senere på natten.

Politiet har ikke lagt stor vekt på vitneobservasjonene til verken Oddvar Kristoffersen eller andre som hevder å ha sett henne i juli.

- Merkelig

Ektemannens advokat, Frode Skogvold, reagerer på at politiet ser bort fra vitner som hevder å ha sett Dung etter 23. juni. Det synes Skogvold er merkelig.

— Hva er det som er så galt med deres troverdighet? Dette er noe jeg håper lagmannsretten tar en annen stilling til enn tingretten, sier Skogvold.

Etter det BT forstår var det nettopp familiens motstridende opplysninger om når Dung sist var sett, som ble avgjørende for at Dungs svigermor og ektemann ble fengslet i helgen. Ektemannen og svigermoren hevder de så Dung etter den 23. juni, mens hans bror og far hevder at de ikke har sett henne etter denne viktige datoen. Etter den 23. juni stopper alle elektroniske spor etter Dung.

- Tar alle alvorlig

Et hovedspørsmål for politiet blir hvordan familien i det hele tatt har klart å leve under samme tak, og hvordan de kan ha så forskjellig oppfatning av hva de har sett. Politiet mener derfor at familien ikke snakker sant om forholdene i hjemmet.

Etterforskningsleder Kjersti Opdal ved Laksevåg politistasjon sier til BT at de tar alle vitner alvorlig.

— Jeg kan likevel ikke kommentere denne saken, sier Opdal.

MULIG VITNE: Oddvar Kristoffersen hevder å ha sett Dung etter den 23. juni. Det virket som hun var redd, sier 52-åringen.
Silje Katrine Robinson