GARD STEIRO

Bedriftslederen ble pågrepet på arbeidsplassen fredag ettermiddag. I går formiddag kom han til tinghuset iført dress, slips og håndjern. Etter et tre timer langt fengslingsmøte, besluttet tingretten å løslate 41-åringen.

— En åpenbart uriktig avgjørelse, mener politifullmektig Rudolf Christoffersen.

Han påkjærte kjennelsen til Gulating lagmannsrett. Dermed blir bedriftslederen tidligst løslatt i morgen.

Serverte alkohol

Torsdag ettermiddag tok to tenåringsjenter kontakt med politiet. Begge hevdet de var blitt voldtatt under fester hjemme hos bedriftslederen.

— Det dreier seg om to forhold. De fornærmete var på dette tidspunkt 16 år gamle. Ytterligere kommentarer ønsker jeg ikke å gi av hensyn til etterforskningen, sier Christoffersen.

Etter det Bergens Tidende erfarer skal den første festen ha funnet sted i oktober i fjor. Utpå kvelden skal den ene 16-åringen ha hatt sex både med bedriftslederen og eiendomsmekleren.

Det skal ikke ha blitt brukt vold, men jenten hevder hun var så beruset at hun ikke kunne gjøre motstand.

— Min klient vedgår både at han serverte jenten alkohol og hadde sex med henne. Han mener imidlertid at alt skjedde frivillig, og at jenten ikke var ute av stand til å gjøre motstand, sier 41-åringens forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen.

Gruppesex

I april i år skal det ha vært en ny fest hos bedriftslederen. Til stede var en venninne av den første 16-åringen. Også denne gangen ble det servert alkohol.

Ifølge anmeldelsen skal jenten, eiendomsmekleren og bedriftslederen ha hatt gruppesex. I likhet med venninnen hevder hun å ha vært ute av stand til å motsette seg handlingen.

Begge mennene skal ha innrømmet at gruppesexen skjedde, men hevder jenten hadde full mulighet til å si nei.

At de to mennene er siktet for å ha begått voldtekten i fellesskap, gjør saken svært alvorlig. Strafferammen øker da fra 10 til 21 års fengsel.

— Min klient angrer voldsomt på det han har gjort, men nekter straffskyld, sier Per Magne Kristiansen.

Ifølge advokaten tar bedriftslederen siktelsen svært tungt.

— Likevel innser han at han selv har eksponert seg ved sine handlinger. Settingen for denne saken er svært negativ. Det er et problem for min klient

Kristiansen presiserer at jentene ikke skal ha fått noen form for betaling for sexen. Klienten skal første gang ha truffet jentene på et vorspiel hos en felles bekjent.

- Tynt grunnlag

Påtalemyndigheten ønsket å holde begge mennene i varetekt i én uke på grunn av faren for bevisforspillelse.

Dommeren i Bergen tingrett avviste kravet. Han mente bevisene var så svake at det ikke var skjellig grunn til å mistenke mennene for voldtektene.

— Jeg mener grunnlaget for siktelsen er tynt. Min klient erkjenner på ingen måte straffskyld, sier eiendomsmeklerens forsvarer, advokat Egil Jordan.

Begge mennene blir sittende i politiarresten frem til Gulating lagmannsrett har tatt stilling til påtalemyndighetens kjæremål.

— Jeg regner med de vil ha samme syn på saken som tingretten, sier Kristiansen.

Den 41 år gamle klienten hans er hovedaksjonær og daglig leder for en mellomstor bedrift i Bergen. Selskapet har 26 ansatte og omsatte i fjor for over 70 millioner kroner.

— Denne saken kan få uheldige konsekvenser for selskapet, mener forsvareren.

Verken bedriftslederen eller eiendomsmekleren er tidligere straffedømt.