Klokken er rundt 02.30 en oktobernatt i 2000 når det ringer på døren til et rekkehus på Flaktveit. I leiligheten bor et vitne i Åsane-saken, som blant annet har forklart seg om Jarle Olsens narkotikahandel.

Det to maskerte mennene som ringer på, tvinger seg inn i leiligheten. De forlanger å få snakke med vitnet. Når faren (65) sier han ikke er hjemme, banker de opp faren i stedet.

De maskerte voldsutøverne blir aldri tatt.

– Skyter i alle retninger

Nå hevder Jarle Olsen at det var en forsvarsadvokat i Bergen som bestilte volden. I et avhør tatt i fengselet i Tromsø for en drøy uke siden, kommer Olsen med beskyldninger mot flere navngitte personer.

Olsen hevder bergensadvokaten kalte inn to kriminelle personer – som skulle ta vitnet – til et møte på sitt kontor.

– Det kan virke som om Jarle Olsen skyter i alle retninger. Hva motivet er, er uvisst, sier forsvarsadvokaten, som avviser beskyldningene.

Olsen hevder at eks-dørvakten (37) var til stede på møtet.

– Beskyldningene fremstår som fullstendig meningsløse. Min klient avviser dette på det sterkeste, sier advokat Ole Petter Drevland, som forsvarer eks-dørvakten.

Ifølge Olsen skal den medtiltalte fotballspilleren (27) også ha vært «med på angrepet». Fotballspilleren stiller seg uforstående til anklagene.

– Hevn og eventyr

Forsvarerne til de to drapstiltalte krever at politiet avhører flere personer som Olsen nå har trukket inn i saken. Blant disse er en torpedo, og advokaten som skal ha engasjert ham.

Olsen retter også nye beskyldninger mot andre personer. En 34-åring har innrømmet at han ga Olsen drapsvåpenet. Nå hevder Olsen at 34-åringen visste at våpenet skulle brukes til drap.

Fotballspilleren mener Jarle Olsen har trukket ham inn i saken for å hevne seg.

– Du kan like gjerne lese Asbjørnsen & Moe som Olsens forklaring, sa 27-åringen til BT i går.

Både fotballspilleren og eks-dørvakten nektet skyld da Gulating lagmannsrett startet behandlingen av ankesaken i går.

– Det dreier seg om hevn, at jeg skal få svi av Jarle Olsen fordi jeg ikke ville lyve i retten og skaffe ham en mildere dom. Jeg har blant annet fått to stykker på døren som sa de skulle knuse knærne mine så jeg ikke kunne spille fotball mer, hvis jeg ikke forandret forklaring, forklarte 27-åringen.

NYTT UTSPILL: Da maskerte menn banket opp den 65-årige faren til et vitne, var det ifølge Jarle Olsen en forsvarsadvokat som bestilte angrepet.
Bergens Tidende