35-åringen skal ifølge politiet ha vært oppdragsgiver da en 31-åring utsatt for timer med mishandling i en leilighet i Bergen. 31-åringen skal blant annet ha blitt voldtatt med en banan.

Mishandlingen skjedde i mai i år, etter at 31-åringen møtte en person han anså som en venn i Bergen sentrum, og ble med ham til en leilighet. Der ble han ifølge sin forklaring utsatt for grov vold fra maskerte personer. Deretter skal han ha blitt sendt ut av leiligheten uten klær. Iført en dyne kom han seg til Haukeland Universitetssykehus.

— Internt oppgjør

Politiet mener mishandlingen var ledd i et internt oppgjør i et kriminelt miljø. Tidligere er fire menn pågrepet og siktet for mishandlingen. Torsdag ble 35-åringen pågrepet, siktet for medvirkning til voldtekt og vold. I går ble han varetektsfengslet for fire uker.

— Dette er mannen som vi mener har gitt oppdraget til det som skjedde, sier politiadvokat Trond Eide ved Hordaland politidistrikt til BT.

For drøyt to år siden ble den fornærmede 31-åringen utsatt for en nærmest tilsvarende voldsepisode. Den gang hadde han avtalt å møte en kvinne, som deretter kjørte ham til et garasjeanlegg i Møllendalsveien. Der ble han bundet fast til en stol og utsatt for grov vold. Blant annet brukte gjerningsmennene drill mot ryggen og hodet hans. Han ble også slått med den butte enden av en øks.

Også den gang fikk han til slutt gå, og kom seg selv til sykehus. 31-åringen lå flere dager på sykehus etter begge voldsepisodene.

35-åringen, som flere ganger er dømt for narkotikaforbrytelser, nektet straffskyld for mishandlingen av 31-åringen.

Retten trodde imidlertid på fornærmedes forklaring om at mannen deltok i mishandlingen.

Ett års fengsel

Den gang dommerne mente mishandlingen av 31-åringen fremsto som torpedovirksomhet, der fornærmede ble lokket i en felle og deretter utsatt for grov vold uten å være i stand til å forsvare seg. 35-åringen ble den gang dømt til ett års fengsel.

I går gikk fengslingen av 35-åringen for lukkede dører, fordi politiet mener det vil skade etterforskningen dersom detaljer blir kjent.

35-åringens forsvarer, advokat Kaj Wigum, ønsker ikke å kommentere hvorvidt siktede erkjenner straffskyld.

— Siden rettsmøtet gikk for lukkede dører og kjennelsen er unntatt offentlighet, kan jeg ikke si noe som helst, sier advokaten.