Med finlandshette på hodet stilte BAs nyhetsredaktør opp i VG og fortalte at han hadde pusset opp badet i strid med regelverket.

Bt.no avslørte 15. april at den anonyme, maskerte mannen var nyhetsredaktør Dag Hellesund (bildet) i Bergensavisen.Nå er han ute av stillingen.

«Underlig»

I artikkelen fortalte han at han selv hadde gjort oppussingsarbeid som etter regelverket var forbeholdt godkjente håndverkere. Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund beskrev handlemåten som «underlig».

— At ikke bare en journalist, men en nyhetsredaktør lar seg intervjue anonymt iført finlandshette, fremstår som underlig. Jeg skjønner heller ikke hvorfor han går til VG. Hvis han mente at dette var en nyhetssak, burde han stilt opp i sin egen avis, sa Kokkvold.

Hellesund selv ville ikke svare på om han hadde blitt intervjuet i finlandshette.

— Dette er en anonymisert sak, og jeg vil ikke delta i en jakt på andre avisers anonyme kilder, sa han.

- Frivillig

Artikkelen førte til at det ble reist personalsak i BA. Historien skapte også høy temperatur i journalistenes fagforening.

Nå er Hellesund ute av stillingen som nyhetsredaktør. Forrige uke ble navnet hans fjernet fra oversikten over nyhetsredaktørene i avisens kolofon.

— Jeg har fått tilbud om en strategisk viktig jobb som utvikler for nye redaksjonelle produkter i BA, noe jeg har har takket ja til. Jobbyttet har skjedd frivillig, skriver Hellesund i en e-post til bt.no.

Det er en sak vi har behov for å håndtere internt, og som jeg ikke kan si noe om.

Sjefredaktør Anders Nyland

«Ingen kommentar»

Sjefredaktør Anders Nyland vil ikke si hvorfor Hellesund ikke lenger er nyhetsredaktør i BA.

— Dette dreier seg om indre personalmessige forhold som jeg ikke kan kommentere. Det er en sak vi har behov for å håndtere internt, og som jeg ikke kan si noe om, sier Nyland.

Heller ikke klubbleder Geir Kvile vil kommentere saken.