Det er lovende værmeldinger for helgen. Det blir sol og kan bli opp mot 20 grader.

– Å, sier du det? Da kan det bli et av de beste værforholdene på ti år. Ofte har det vært vått i terrenget, det er lenge det har vært skikkelig pent vær under Syvfjellsturen, sier Einar Johan Grieg i Bergen Turlag.

Spent på deltagertallet

I fjor deltok 4780 sprekinger på Syvfjellsturen og Firefjellsturen. Det var ny rekord for syvende år på rad.

– Jeg tror flere starter hvis det er pent vær, så jeg er veldig spent på hva dette betyr for deltakerantallet. I dag er det mange som melder seg på i forkant. Tidligere kunne du se på deltakertallene hvilket vær det hadde vært, men de siste årene har det vært ganske grått, så da er det ikke så lett å se forskjell, sier Grieg.

Litt regn først

De to neste dagene kan det bli litt regn.

– I morgen blir det for det mest halvskyet, kanskje blir det enkelte regnbyer på ettermiddagen, sier meteorolog Camilla Albertsen i Storm Weather Center.

– I morgen og på onsdag blir det byger, kanskje mest tirsdag, sier Anna Reistad, statsmeteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Høytrykksryggen sprer seg

Men så brer en høytrykksrygg seg over Skandinavia utover i uken. Det betyr mye fint vær og varmere mot helgen.

Det kan komme noen dråper inne imellom, ifølge Storm. Vervarslinga ser ikke en eneste en på sine prognoser. Uansett: Det er ikke nok til å gjøre terrenget vått til syvfjellsturen.

– Hovedsakelig blir det opphold og fint vær, det ser veldig bra ut for syvfjellsturen, sier Albertsen.

Opp mot 20 grader

De første dagene blir det ikke vær til å ligge på stranden, du kan forvente deg mellom ti og 14 grader midt på dagen. I slutten av uken og i helgen blir det 15-17 grader på dagen.

– På lørdag kan det bli opp 20 grader og det blir lite vind. Fra onsdag er det bare snakk om bris, ikke slik kald vind som vi har hatt de siste dagene, sier Reistad.

Og prognosene er snille med oss. Reistad kan bare se fint vær så langt prognosene hennes rekker.

– Det er helt tørt, kanskje bitte litt regn tirsdag og onsdag i neste uke. Men det kan være ettermiddagsbyger, slik som frisker opp i luften. Temperaturene vil holde seg høyt, sier Reistad.

For fint?

– Kan været bli for fint for Syvfjellsturen?

– Det kan bli for varmt, ja. Da er det fare for solstikk og dehydrering. Folk må være flinke til å drikke ekstra. Slik det er ute nå er veldig behagelig turvær, Grieg.

Syvfjellsturen i fjor var våt.
Solglimt under Syvfjellsturen i 2006.
Bergens Tidende