— Da er det noen som skal på mitt kontor, også, slår rektor Lin Holvik ved Nordahl Grieg videregående skole fast.

Hun reagerer skarpt når hun får høre at det er hennes egne elever som har laget et forslag til en svarteliste for Nordahl Grieg videregående skole. Listen ble laget fordi Sandsli-russen vurderte å ha en slik liste for naboskolen, som ikke selv har russekull i år.

Senere bestemte Sandsli-russen seg for at de likevel ikke ønsket å ha en svarteliste for en annen skole.

Får konsekvenser

Lørdag skrev Bergens Tidende at elevrådsleder Sigurd Naustdal (17) ved Nordahl Grieg videregående skole hadde havnet på en svarteliste fra russ på Sandsli videregående skole, ene og alene fordi han er homofil.

Naustdal sa at han ikke tok det personlig, men syntes det var merkelig at han figurerte på en liste laget av personer han ikke kjente. Nå viser det seg altså at det er hans egne medelever som har laget listen.— Jeg har i dag forstått det sånn at navnet mitt ble foreslått av en Nordahl Grieg-elev, men at listen ikke ble laget her, sier Naustdal.

Rektor Lin Holvik varsler reaksjoner.

— Det får konsekvenser for dem som har laget denne listen, det er helt sikkert. Disse holdningene har jeg ingen sympati for. Kanskje det fremsto som morsomt i det øyeblikket de laget listen, men det er overhodet ikke morsomt, sier Holvik.

Hun tar i dag kontakt med elevinspektør Stig Hammersland ved Sandsli videregående skole for å få informasjon om hva som skal ha skjedd.

Hammersland har hatt hendene fulle med å snakke med russestyret og vanlig russ etter at saken ble kjent i går. Mandag morgen møter han russepresident og visepresident for å gå gjennom alle detaljer i saken, og finne ut nøyaktig hva som har skjedd.

— Vi er nødt til å komme til bunns i denne saken, sier han.

Snakke om holdninger

Det er likevel klart at det er en elev ved Sandsli som i forrige uke sendte listen over til en elev ved Nordahl Grieg videregående. Deretter fikk Sigurd Naustdal se den.

I gårsdagens avis sa Daniel Mekki, lokalleder for Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Bergen at han gjerne ville komme til Sandsli for å snakke om holdninger til homofili.

Holvik inviterer ham til sin skole også:

— Han er hjertelig velkommen. Dette kan vi ikke få snakket nok om!