I fjor byttet Gardermoen navn til Oslo lufthavn. Sjekker du Avinor.no, kan det virke som flyplassen i Bergen har vært gjennom noe liknende.

Overalt på siden står det Bergen lufthavn.

Plassmangel

Flesland forsvant under utvikling av ny nettside og logo. En rekke andre flyplasser har også mistet stedsnavnet.

— Det heter fortsatt Bergen lufthavn, Flesland, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud for regionale lufthavner.

- Hvorfor står det Bergen lufthavn på hjemmesiden deres da?

FORKLARER: Kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor.
AVINOR.NO

— Det er bare av praktiske hensyn. Utviklerne oppdaget at det ikke var plass til alle stedsnavnene. Det har ingen sammenheng med endringen på Gardermoen, sier Høeg Ulverud.Det er for øvrig lov å si både Bergen lufthavn og Flesland.

— Jeg foretrekker Bergen lufthavn, Flesland, i hvert fall i mer formelle sammenhenger. Jeg sier også fortsatt Gardermoen, selv jeg som jobber i Avinor. Stedsnavnene er godt innarbeidet, sier Ulverud.

Ikke lufthamn

Da Gardermoen byttet navn, skjedde det uten at SAS og Norwegian fikk det med seg, ifølge VG Nett.

Det er Avinor AS, statens fagorgan for sivil luftfart, som eier og driver flyplassene i Norge, mens hovedflyplassen er et eget aksjeselskap.

Cathrine Framholt er kommunikasjonsansvarlig for Bergen lufthavn, Flesland.

— Flesland betyr noe for oss som kjent her. Jeg tror bergenserne bruker Flesland, og det er ikke noe i veien for det, sier hun.

Diskusjonen har gått høyt om navnet de siste årene. I flere runder har ordfører Trude Drevland tatt til orde for «Edvard Griegs internasjonale flyplass».

Virkelig temperatur ble det sommeren 2013 da Språkrådet forlangte at navnet skulle være Flesland lufthamn.— Avinor er ikke enig. Vi mener at målformpraksisen vår er i tråd med både vedtektene og målbruksloven, sa Ove Narvesen, direktør for samfunnskontakt i Avinor.

Det endte med at Flesland fikk unntak.

— Det er ikke aktuelt å vurdere nytt navn per i dag. Og hvis vi skulle gjøre det, ville det nok skjedd litt mer elegant enn ved en endring på nettsiden, sier Gurli Høeg Ulverud.

Hvilket navn bruker du? Fortell oss under: