• Han slo meg ned, påstår advokat Hallstein Aadland. - Det må være noe i veien med hans dømmekraft, svarer advokat Arve Hæreide. Det kokte over da de to advokatene møttes onsdag i en byggestrid.

Striden handler om utbygging ved Aadlandsstraumen, et område Hallstein Aadland eier og bygger ut. Arbeidene på de 16 leilighetene har siden juni stått stille på grunn av uenigheten mellom de to parter.

Om lag 80 prosent av arbeidet er gjort. Nå er både betaling og arbeid stanset. På ubestemt tid.

— De har forsøkt å kreve ekstra arbeid før de betaler ut pengene, sier daglig leder Odd Ivar Yndestad.

— Arbeidet er ikke gjort godt nok. Det må rettes opp før pengene utbetales, sier Aadland. Onsdag skulle partene møtes på tomten i håp om å bilegge striden. Det gikk ikke helt etter planen og endte med at Aadland anmeldte Hæreide for legemsbeskadigelse.

- Komisk og tåpelig

Advokat Arve Hæreide er ikke særlig glad for at Bergens Tidende omtaler saken.

— Det som skjedde var både komisk og tåpelig, sier Hæreide.

Han var ikke klar over at Aadland har anmeldt ham til politiet før BT tok kontakt i går kveld. Ifølge advokat Aadland skal advokat Hæreide ha slått ham i brystet med knyttneven og truet med å slå ham ned.

— Det er hinsides sannheten. På befaringen onsdag fikk jeg Aadland på tomannshånd. Tanken var at vi kunne komme til en minnelig ordning. Vi hadde en grei dialog. Så kom Aadland med forslag som ville innebære at en mur ble flyttet halvannen meter ut i veien. Vi andre lo av det. Vegvesenet hadde aldri akseptert at det kom en mur langt ut i veien, påpeker Hæreide.

Han mener det er episoden som fikk det til å koke over for Aadland.

— Han kom imot meg og ga meg et dytt på skulderen. Jeg sa til ham; dette Hallstein opplever jeg som en provokasjon. Da han gjentok det samme kort tid etter, dyttet jeg ham vekk. Jeg innrømmer at jeg tente litt. Men han var ikke i nærheten av å bli slått ned og ble overhodet ikke skadet, sier advokat Hæreide.

Samme ettermiddag tok han kontakt med Aadland for å forsøke å bilegge striden med sin kollega og tidligere studiekamerat.

- Skal tenke på det

Advokat Aadland hevder på sin side at han følte seg truet og at slaget påførte ham smerter og blåmerke. Han sier imidlertid til BT at han vil tenke over saken på nytt og vurdere å trekke anmeldelsen.

Ifølge Aadland klappet han bare Hæreide vennskapelig på skulderen for å stille ham et spørsmål. Til Bergens Tidende opplyser Aadland at han ikke kjenner Hæreide personlig, og ikke vet hvorfor han slo.

Hæreide kjenner på sin side advokat Hallstein Aadland godt.

— Jeg har fått en del klienter av ham og kjenner Hallstein som en trivelig fyr. Men i denne saken står det mange penger på spill for ham personlig, sier Hæreide.