Anne Lene Søberg og datteren Stina hadde hentet den fem år gamle dølehesten Kane på Nesttun i Bergen. Turen hjem til Aurskog i Akershus ble svært dramatisk. I bakken opp fral Bolstadøyri på E16 tok bilen fyr.

Søberg klarte å få bilen inn på en parkeringsplass langs veien. Sammen med datteren fikk hun også koblet fra hestetilhengeren.

Overtent

— Klokken 12.20 fikk vi melding om bilbrann på E16. Bilen dro på en hestetilhenger, opplyser Arne Rikstad ved Brannvakten i Bergen til bt.no.

Brannbiler fra Voss og Evanger ble sendt mot brannstedet. Brannfolkene konstaterte raskt at bilen sto i full fyr og at den ikke kunne reddes.

Heldigvis var hesten reddet.

Hestekar på jobb

Brannsjef David Skjerven på Voss berømmer Anne Lene Søberg og datteren Stina for snarrådig innsats da brannen startet.

— De fikk koblet fra tilhengeren og reddet hesten. Brannvesenet kunne ikke gjøre noe for å redde bilen, sier Skjerven.

Brannvesenets innsats var hovedsakelig å holde hesten i ro. Bra var det derfor at de hadde hestekaren Bjarne Kristiansen på vakt. Han roet ned hesten og hjalp Søberg med å få det skeptiske dyret inn igjen i vognen.

- Vurderer å kjøpe

— Vi skal ha hesten i fôring i to år og vurderer å kjøpe den, sier Søberg.

Bergingsbilen fra Voss tok seg av vraket, mens en av brannbilene dro tilhengeren til Voss. Der ville Søberg prøve å skaffe seg en leiebil, slik at turen østover kunne fortsette.

SKEPTISK: Hesten hadde ikke lyst å gå inn igjen i vognen. Her får han hjelp av Anne Lene Søberg 8til v.) datteren Stina og Bjarne Kristiansen.
ARNE HOFSETH
UTBRENT: Slik så bilen ut etter brannen.
ARNE HOFSETH
KØ: Det oppsto en del kø ved brannstedet.
ARNE HOFSETH