— En dag kommer noen til å bli alvorlig skadet, frykter Eveline Warpe Carlsen (18).

Tirsdag ettermiddag var hun på tur med hesten sin opp bakkene i Munkebotn. Midt i en sving fikk hun en særdeles ublidt møte med en syklist på vei ned.

- En helsikes fart

— Jeg leide hesten på venstre side av veien, slik jeg skal. Midt i en sving så jeg plutselig en syklist som kom i en helsikes fart foran oss. Han klarte verken å bremse eller svinge unna, og braste rett i foten på hesten, forteller Carlsen.

Les også: Vil ha sykkelpoliti i Byfjellene

Syklisten fløy ut i skråningen, fikk seg en trøkk i skulderen, men ble ikke alvorlig skadet, ifølge Carlsen.

— Hesten fikk en skade i foten. Og den var helt skrekkslagen. Det har vært en veldig trygg og sikker hest. Men nå er den livredd for syklister. Det hadde jeg også vært om jeg ble kjørt ned på samme måte, sier Carlsen.

Sjokkert

Hun er sjokkert over syklistens oppførsel:

— Han innrømmet at farten hadde vært «litt høy», men unnskyldte seg ikke. «Sånt skjer», sa han, ifølge Carlsen.

Hun sier at hun nå må regne med å betale 1000 kroner til en hovslager for å få fikset skoen på hesten. I tillegg vet hun ikke hvor skadet hesten er blitt.

— Men det skumleste er om det hadde vært en barnevogn syklisten møtte i svingen. Han ville ikke hatt nubbesjans til å stoppe.

- Mye råsykling

Carlsen forteller at hun er på tur i området omtrent daglig.

— Som oftest rir jeg hesten. Da har jeg oversikt og ser når syklistene kommer i en vanvittig fart ned bakkene. Det er veldig mye råsykling, mener hun.

Hun angrer på at hun ikke fikk fatt i navnet på syklisten slik at hun kunne politianmeldt ham.

Er syklistene hensynsfulle? Diskuter her!

Privat
Finn.no