INGVILD RUGLAND

Det er i alle fall det man kunne få inntrykk av. For der var den, den sanne Gutteklubben Grei. Herremiddagen på Rekstensamlingene.

Faklene brant i inngangspartiet, champagnen sto klar. Så ble klokken 19 og dresskledde menn skred ut av drosjene. 180 menn faktisk.

Adgang forbudt for kvinner

Det er tredje året på rad festgeneral Thorstein Selvik arrangerer Herremiddagen. Et sted for nettverksbygging, sladder og uformelle samtaler, ifølge flere av deltakerne. Ingen kvinner er invitert. De får tross alt være med på pomp og prakt-festen Høststormen om en drøy måned.

I går var de der: Bjarne Rieber, Egil Herman Sjursen, Bjørn Sjaastad, Dag Steinfeld, Bjørn Jebsen, Carl-Fredrik Joys, Idar Vollvik, Harald Troye og Espen Galtung Døsvig. Blant andre.

Og bystyremedlem Trond Tystad. Han var der som konsulent, ifølge gjestelisten.

— Det er fin måte å møte gamle venner på. Jeg har ikke vært her før, men hørte at det skulle være bra her. Jeg klarer meg noen timer uten jenter, sier kapitalforvalter Harald Troye, mens Bjørn Sjaastad lister seg unna.

Sponset av Chess

Helt uten jenter var de riktignok ikke. Ikke i begynnelsen i alle fall. Ved inngangspartiet sto to jenter og delte ut et hvitt silkeskjerf til alle som kom. En fin gest. Eller markedsføring fra Idar Vollvik, som hadde trykket Chess-navnet på alle skjerfene.

— En skikkelig kremmer, han Vollvik, sier Troye. Med skjerf rundt halsen.

Formannen i Bergens Næringsråd synes også det er hyggelig å møte likesinnete over champagne og middag.

— Vi bygger nettverk. Det er masse andre anledninger hvor kvinner kan være med, sier Egil Herman Sjursen.

Ifølge Sjursen tar ikke festen helt av. Det er tross alt arbeidsdag dagen etter. Det hadde nok vært annerledes med kvinner til stede.

PÅ SAMME BORD. - Nei, Trond, ikkje kom bort her, da tar de bilde av oss!, utbrøt Espen Galtung Døsvig til bystyremedlem/konsulent Trond Tystad. Tystad har fått kritikk for å blande roller som konsulent og politiker. I går var han på Herremiddagen som konsulent, og fikk sitte på samme bord som sin kunde Galtung Døsvig.<p/>FOTO: KNUT EGIL WANG
FINT SKJERF? Advokat Dag Steinfeld var på Herremiddag, og skulle dele bord med BT-direktør Didrik Munch. Bjarne Rieber (til venstre) var hjertelig til stede, og fikk sitte sammen med Hans Petter Westfal-Larsen og Johan Reksten. Festgeneral Thorstein Selvik i midten. Alle med hvitt silkeskjerf sponset av Chess.<p/>FOTO: KNUT EGIL WANG