Etter klokken fire i ettermiddag har noen rispet opp ti biler og en motorsykkel i St. Olavs vei på Nymark i Bergen.

Rispet dypt i lakken

En hel rekke av bilene som sto parkert i St. Olavs vei ble rispet i lakken. Noen har brukt en nøkkel/skrujern eller en annen skarp gjenstand, og laget stygge og til dels dype riper i lakken på ti biler og på en motorsykkel.

Da bt.no var i veien i kveld var naboer og politi i ivrig samtale om hærverket.

På en svart VW Golf er det rispet ”Vask meg” i lakken på panseret. De fleste andre bilene er det rispet med mindre merker i lakken bak på bilen.

Ristet oppgitt på hodet

Det er trolig noen unger som står bak hærverket. Naboene i gaten bare rister oppgitt på hodet. For den enkelte bileier kan det bli en dyr fornøyelse å få reparert skaden.

Dersom de skyldige blir tatt, kan det også bli en dyr fornøyelse for deres foreldre.

Foreldre har ansvar for bøllefrø

— Foreldres kan ha objektivt ansvar for barns skade. I praksis dreier dette seg om barn eldre enn 7 år. Ansvaret gjelder opp til 5000 kroner for hver enkelt skade, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Med skader på elleve biler, kan det derfor komme til å svi også for foreldrene til bøllefrøene. Men det også være at disse skadene bli sett på som en skade, siden det skjedde på samme tid og sted.

VASK MEG: Eieren av denn Golfen fikk en rispet inn en melding i lakken på panseret. De som sto for hærverket vil nok fått en klar melding tilbake om de er der når han oppdager det.
Pål Engesæter
NABOTREFF: Naboene i St. Olavs vei i ivrig samtale med politifolkene som registrerte skadene på bilene.
Pål Engesæter
MERKET: Skaden på den enkelte bil var ikke så store, men kostnadene med å få det reparert kan bli store.
Pål Engesæter
UNØDVENDIG: Heller ikke denne motorsykkelen fikk stå i fred.
Pål Engesæter