«Kjære Mr. Friele. Jeg er en 15 år gammel jente som samler på autografer til politiske ledere rundt om i verden. Kan du være så snill og sende meg et signert bilde av deg?» skriver Lianna Havel fra Ohio i en e-post til Bergens ordfører.

Veldig ærefullt

– Ja, dette var jo veldig ærefullt, sier Herman Friele når han får høre hvilket selskap Lianna Havel har plassert ham i.

– Det viser at Bergen er på verdenskartet. Dette kommer til å redde noen sommerdager med regn for meg, sier Friele.

Lianna har 300 autografer i samlingen sin, og er kun ute etter politikere og forfattere. Tenåringsidoler som Brad Pitt og Orlando Bloom er uinteressante.

— Veldig interessant

– Hvorfor akkurat Friele?

– Jeg har alltid likt autografer, og syns det er spennende å åpne nye konvolutter, og lære om steder og mennesker, og det arbeidet de er involvert i. Derfor er jeg også interessert i Friele. Det hadde vært morsomt å lære om Norge og deres by. Når jeg holder en autograf føler jeg at jeg holder en del av historien og det er viktig for meg, sier hun.

Lianna sier videre at hun kom i kontakt med den Bergenske ordføreren da hun søkte på nettet etter norske politiske ledere.

– Det jeg leste om han virket veldig interessant, sier hun om Friele

Tredje nordmann

Også hennes foreldre er ivrige samlere, faren har fått tak i personligheter som Lucille Ball, Jimmy Carter og pave Benedict.

Frieles blir det tredje navnetrekket Lianna sikrer seg fra Norge. Gro Harlem Brundtland og Trygve Lie er allerede på plass.

– Og så meg, jeg kan bare ta av hatten og bukke. Så snart jeg er tilbake fra ferie skal jeg sende henne autografen. Jeg synes egentlig jeg burde foreslå at vi kunne møtes en gang alle som står på listen. Det hadde vært en glimrende idé, hehe, sier Friele.

Les hele e-posten fra Lianna.

hjemmesiden til Lianna kan du lese mer om autografsamlingen.

Har Herman Friele verdensleder-format? Diskuter i kommentarfeltet under!

VISEPRESIDENT: Lianna med tidligere visepresident Al Gore på Ohio state University i 2004.
PRESIDENTKANDIDAT: Lianna med Barack Obama i 2006.
SENATOR: Lianna med senator Ted Kennedy i januar i år.
PRESIDENTKANDIDAT 2: Lianna møter Hillary Clinton i Washington D.C i januar i år.
NESTE PÅ LISTEN: - Dette viser at Bergen er på verdenskartet, sier ordfører Herman Friele (H).