Det var mandag formiddag kranen brakk og konteineren knuste i bakken. Kranen traff en bil, konteineren en annen. To personer satt i hver sin bil. En av dem var Atle Johannessen. Bare flaks hindret at liv ikke gikk tapt.

Samme dag som ulykken fant sted, sikret de seg bilder fra overvåkningskameraer i nærheten.

Viser kanen brekke

Kameraet på tinghuset fanget inn ulykken. Kameraet peker over Tårnplass og ned mot Valkendorfsgaten. BT er kjent med at det viser kranen brekke.

Bildene er imidlertid av lav kvalitet, ettersom kameraet står et stykke unna der bilen sto parkert. Det er uklart om bildene viser konteineren gå i bakken.

Har oversendt

Det er flere kamera i Valkendorfsgaten som var tettere på ulykken enn kameraet på tinghuset. Det er Entra Eiendom som eier Valkendorfsgaten 6, som ligger over gaten for bygget der konteineren ble heist ned fra.

— Vi har oversendt klipp alt av overvåkningsmateriell til politiet, sier Hege Njå Bjørkmann, kommunikasjonsdirektør i Entra Eiendom.

— Etter anmodning fra politiet sendte vi over filmklippene kort tid etter ulykken, legger hun til.

Skal fordele saken

Politiet arbeider nå med å finne ut av hvilken avdeling som skal etterforske saken.

— Det er fortsatt noe uklart hvilken seksjon som skal etterforske, men det blir trolig klart i løpet av dagen, sier Kristin Harstad, politiadvokat ved allmennseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

OVERLEVERT: Film fra kameraet til venstre på bygget er overlevert politiet.
PER LINDBERG