Motorsyklisten slapp heldigvis uskadet fra uhellet i Åsane søndag. Hvorfor motorsykkelen veltet, er uklart.

— Det kunne virke som han kom for tett opp til ham foran, sier øyenvitne Yngve Steensæth, som kom kjørende på motorsykkel like bak.

Hell i uhell

Uhellet kunne lett ha fått alvorlig utfall. Motorsyklisten unngikk med et par sekunders margin å bli truffet av bilistene i 80-sonen.

Antakeligvis falt mannen først på gasshåndtaket før han ble kastet av sykkelen. MC-en fortsatte i stor fart, og var nær ved å treffe andre deltakere i kortesjen.

— Mannen foran ham måtte gi gass for å komme seg bort, sier Steensæth.

På vei til MC-treff

Om lag 80 Harley-Davidson-entusiaster kjørte i kortesje da uhellet skjedde. Følget var på vei fra Åsane til den store vårmønstringen for motorsyklister på Festplassen i Bergen sentrum.

Steensæth hadde på forhånd avtalt med sønnen sin, Stian, at han skulle filme kortesjen med familiens videokamera.

Filmen, som ble mye mer dramatisk enn ventet, kan du se øverst på siden.

Anonym mann

Motorsyklisten kunne for øvrig kjøre videre etter å ha samlet sammen delene som falt av motorsykkelen. Hordaland politidistrikt har ikke registrert hendelsen i loggen sin, selv om de hadde mannskaper som deltok i kortesjen.

bt.no vet ikke hvem den uheldige motorsyklisten var, men vil gjerne snakke med ham om hendelsen. Kan du hjelpe oss? Ta kontakt på telefon 02211, send en e-post til 2211@bt.no, eller send en SMS/MMS til 2211.

(bt.no opplyser for ordens skyld at vitnet Yngve Steensæth er ansatt i Bergens Tidende.)