Store deler av Vestlandet våknet opp til strålende sol og årets høyeste temperaturer. I Bergen var det 26,0 varmegrader på det meste.

Men vestlandshovedstaden må se seg slått av blant andre Lærdal, som var oppe i 27,3 grader celcius.

Varmest i Hardanger

Vi må imidlertid til Hardanger for å finne dagens varmeste i Hordaland, opplyser statsmeteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet.

— Ullensvang forsøksgard målte 28,1 varmegrader på det meste i dag, men ligger av en eller annen grunn ikke inne på den offisielle listen. Det er sannsynligvis den høyeste temperaturen målt i Hordaland i løpet av dagen, sier han.

Kan bli tordenvær

Møre og Romsdal var imidlertid varmest i landet, nærmere bestemt Brusdalsvatnet ved Ålesund, hvor kvikksølvet ikke sluttet å stige før gradestokken viste 28,4.

Tidligere tirsdag varslet meteorologene kraftig nedbør og tordenvær utsatte steder i Hordaland. Enn så lenge har det verste været latt vente på seg, men det kan fort endre seg.

— Det har gått noen tordenbyger i Rogaland, og for øyeblikket ligger været vest av Haugesund. Det er en viss mulighet for at det kan komme torden lengre nord i løpet av kvelden eller natten, sier Skare.

Gradvis kaldere

Den varme luften, som ga årsrekorder flere steder på Vestlandet i dag, ble nemlig etterfulgt av en nedbørsfront. Dermed sank også temperaturen. Klokken 21 tirsdag kveld ble det registrert 17,9 varmegrader ved Florida målestasjon.

Og kaldere skal det bli.

— Temperaturene vil gå gradvis nedover til og med fredag. Torsdag forventer vi mellom 14 og 17 varmegrader. I helgen er det ventet at temperaturene vil ligge i overkant av 20 på det meste, sier meteorolog Skare.

Onsdagsværet kan bli vått - og støyfullt. Det er fortsatt fare for tordenbyger, opplyser Vervarslinga.