Bergen luktet på novemberrekorden i natt. Ved målestasjonen på Florida krøp kvikksølvet ned i minus 9,2 grader. Rekorden er på minus 9,5 grader. Den ble satt 27. november i år.

— På morgenkvisten var det faktisk enda litt kaldere enn i natt. Mellom klokken 7 og 8 var det minus 9,3 grader på Florida, sier meteorologikonsulent Kari Bergfjord ved Vervarslinga på Vestlandet til bt.no.

Ny rekord for Kvamskogen

Finse var kaldest i Hordaland i natt med minus 27,5 grader. Rekorden for november er minus 28,4 grader. Den ble satt 26. november i år.

Nest kaldeste sted i Hordaland i natt var Fet i Eidfjord. Her var det minus 17,4 grader. Novemberrekorden her er minus 18,6.

På tredjeplass kommer Kvamskogen med minus 15,1 grader. Det er rekord for november. Den gamle rekorden fra 26. november i år var på minus 13,9 grader.

Ellers kunne Modalen notere seg for minus 12,4 grader i natt, Voss minus 16,9 og Fedje minus 4,5 grader.

SE OGSÅ: Sjekk været i vest med BTs webkamera!

Kaldest natt til torsdag

Du kan først som sist belage deg på at det fortsatt blir kaldt i tiden fremover, men meteorologen kan love en dag uten minusgrader - enkelte steder.

— Det blir ingen store endringer. Vi får stort sett pent, kaldt vær med vind fra sør og øst. I Hardangerfjorden kan vi få liten kuling. Vi får ikke værskifte før på søndag, sier statsmeteorolog Anna Reistad ved Vervarslinga på Vestlandet til bt.no.

Kaldest blir det natt til torsdag. En værmodell konkluderer med at det blir rundt ni minusgrader i Bergen, mens en annen sier at det vil bli minus 13 grader.

Snø en dag

Søndag vil temperaturene stige med rundt fem grader. Enkelte steder vil da temperaturen komme så vidt på plussiden, mens det andre steder fortsatt vil være minusgrader.

— Søndag blir en fin dag for barna. Det kommer mellom to og fem centimeter med snø, så det er bare å finne frem ski og akebrett, sier Reistad.

Men mandag blir det igjen kaldere ...