Guttegjengen i alderen 10-14 år så lørdag sitt snitt til å tøffe seg mot Sogndals-russen, skriver Sogn Avis. Utstyrt med egeninnkjøpte ingredienser av typen egg og mel smørte de inn russebilen som sto parkert på Haugen ved Sogndal videregåande skule.

Men russen tok dem på fersk gjerning, og ringte til politiet. Dermed måtte de selv vaske opp griseriet de hadde stelt i stand, under politiets oppsyn.

Gikk til foreldrene

— Først måtte de selv fortelle foreldrene hva de hadde gjort, og si at politiet kom til å ta kontakt. Etter det måtte de pent sette i gang med å rydde opp etter seg, sier politibetjent Stein Helge Selland til Sogn Avis, som omtalte saken først.

Patruljebil ble øyeblikkelig sendt til Fosshaugene, og Selland sier til avisen at det er viktig å statuere et eksempel for å vise at ungdommene ikke kan gjøre sånt mot andres eiendom.

— Tilbakemeldinga fra foreldrene er at de synes det er flott at vi reagerer slik. Vi har vært i kontakt med de alle. Flere av de kom selv ned og fikk se og var helt enige i at her fikk ungene ordne opp etter seg.

Ting tok tid

Politiet forteller til Sogn Avis at ungene måtte jobbe lenge for å få fjernet røren. De tror ungene tenker seg lenge før de prøver seg på noe lignende igjen.

Lensmann Trond Arne Aglen sier de har et godt samarbeid med russen, og ønsker å være i forkant av hendelser. Han sier videre at det ikke ble opprettet noe politisak for hendelsen.

— Utover over at ungane fekk ein klar lærepenge om kva som er lov og ikkje lov.