Roy Ellingsen var på vei gjennom Bjørkhaugtunnelen, på vei til kontoret i Åsane like før jul, da et isflak fra taket av en lastebil plutselig kommer susende gjennom luften. Det treffer og knuser frontruten hans.

— Det var et vanvittig smell. Plutselig så jeg ingenting ut ruten og autopass og annet flagret veggimellom inne i bilen, sier Ellingsen.

- Spyttet ut glass

Han klarte å holde hodet kaldt og klarte å manøvrere bilen ut av tunnelen.

— Det verste hadde vært hvis jeg hadde mistet kontrollen og kjørt i tunnelveggen eller kommet over i motsatt kjørefelt, sier Ellingsen.I bilen hadde han med seg en lærling, og de to kom heldigvis ikke fysisk til skade.

— Jeg måtte spytte ut litt glass. Det kom tusen små glassbiter når ruten knuste, sier Ellingsen.

Han stoppet utenfor tunnelen, men lastebilen kjørte videre. Bilen som kjørte bak lastebilen hadde imidlertid fått med seg hva som skjedde. Han ringte firmaet til Ellingsen, etter å ha sett firmanavnet på bilen, og fortalte hvilket firma lastebilen tilhørte.

- Sjåføren merket ingenting

Ellingsen fikk ringt firmaet lastebilen tilhørte, og de visste ingenting om ulykken.

— De bekreftet at en av deres biler var der på det tidspunktet og tok på seg alt ansvar. Jeg har ikke snakket direkte med sjåføren, men fått vite at han ikke visste noe. Han visste ikke at han hadde is på taket heller, sier Ellingsen.

Det var vann som hadde frosset, som lå på taket av lastebilen.

— Dette viser hvor viktig det er å sjekke taket når det er så mye snø som nå. Jeg håper at folk tenker seg om. Det behøver ikke komme fra en lastebil, men kan like gjerne komme fra en buss eller vanlige biler, sier Ellingsen.

Selv fikk han seg litt av et sjokk etter å ha sett hvor stor ødeleggende kraft et isflak kan ha.

— Jeg har lest på nettet at to kilo som treffer frontruten i 100 kilometer i timen, tilsvarer 350 kilo når det treffer. Det er derfor det var et så vanvittig smell, sier Ellingsen.