I går kveld blåste «Lena» til med full styrke. I Mastrevik besluttet ledelsen for Havsportveka å evakuere festivalteltet klokken halv tolv.

— Stormen slo plutselig til og frivillige fra Røde Kors sprang til for å prøve å holde teltet på plass, skriver en av deltakerne i en epost til Bergens Tidende.

Nærmere 500 festivaldeltakere ble evakuert til Mastrevik Torg like ved og deretter sendt hjem.

Hun opplevde evakueringen som flott og snar. Det gjorde også Odd Arne Blindheim, styreleder i Havsportlauget.

— Vi hadde forberedt oss på uværet og lagt en plan. Da fronten kom, økte vinden dramatisk. Vi tok ny kontakt med Meteorologisk Institutt og fikk høre at vinden ville øke på. Da besluttet vi å evakuere og avlyse, forteller Blindheim, som berømmer alle involverte, også publikum.

- Hva skjedde med partyteltet?

— Teltet står uten skader. Et annet mindre festivaltelt fikk seg en flygetur i den sterke vinden. Men vi var forberedt, hadde satt opp sperringer og flyttet biler, så det ble ingen skader.

- Hvilke følger for uværet for dagens arrangement?

— Vi har avlyst et kurs for brettseilere og padlere nå på formiddagen. Ikke på grunn av seilerne, de kan klare seg fint i sterk vind. Vi må tenke på sikkerheten for følgebåter og eventuelt redningspersonell, sier Blindheim og legger til: - Når det gjelder resten av dagens arrangement, vil vi se det litt an. Det er meldt mye finere vær i ettermiddag. Nå konsentrerer vi oss om å rydde og sikre at alle har det bra og stemningen god.

- I intervju med Bergens Tidende tidligere i uken ventet du mellom 7 og 8000 besøkende på årets Havsportveka. Hva blir fasiten?

— Vi er ikke så veldig langt unna, selv om uværet begrenset oss i går. Årets uke ble forlenget med noen dager, det har økt besøkstallet, selv om vi fikk det stillere mot slutten.