En BT-tipser som ønsker å være anonym, tok dette bildet på utestedet Downstairs i Bergen sentrum en lørdagskveld midt i mars.

På spørsmål om hvorfor han går til media med saken, svarer han følgende:

— Jeg vil at dørvakten skal få sparken, sier mannen, som selv har vært i konflikt med de ansatte på stedet. Han sier at han ikke kjenner mannen som ble utsatt for kvelertaket.

Offeret anmeldt

Det er strengt ulovlig å ta kvelertak, unntatt i nødverge. Flere liknende saker har havnet i retten. Men dørvaktens arbeidsgiver PSS Security har svart med å politianmelde gjesten.

— Vi ønsker ikke å uttale oss før saken er ferdigbehandlet av politiet. Men jeg kan si at det var en voldsom foranledning til bildet, sier daglig leder Harald Lilleeidet.PSS Security har 172 vektere i Bergen, og de har oppdrag på over 40 utesteder.

De skriver på sin nettside at de er «Norges desidert største og mest erfarne leverandør av denne typen tjenester».

Alle ansatte må fremlegge politiattest og gå gjennom nødvendige vekterkurs.

- Angrep fotografen

Tipseren sier han ble truet til å slette bildene.

— To vakter dro meg bort i et hjørne. De sa de hadde rett på å se meg slette bildet. Jeg visste at de ikke hadde det, sier han.

Situasjonen skal ha utviklet seg:

— En vakt tok hånden rundt halsen og starte å kvele meg. Han holdt den der i et par sekunder til en annen ba ham roe seg. Han flyttet hånden ned i mageområdet og knep hardt. Jeg skrek, og folk begynte å se på. Da gikk de ett skritt bakover. Jeg benyttet sjansen til å småhalte ut, men fikk ikke lov til å gå. Jeg hadde så vondt og var så redd at jeg ropte på politiet. Da vaktene så at de var på vei, slapp de meg ut, hevder mannen.

Intern granskning

Lilleeidet sier de gransker saken internt.

— Det gjør vi alltid når det skjer hendelser med bruk av fysisk makt, sier han.

- Skjer det ofte?

— Nei, det er ikke ofte.

Når det gjelder påstandene fra fotografen, avviser Lilleeidet dem.

— Ifølge historien jeg har fått, stemmer det ikke. Vi jobber etter lovverket, og vi er der for å være et godt vertskap. Vi ønsker minst av alt å komme i håndgemeng, sier han.

Etter det BT forstår, skal mannen bak kvelertaket ha vært tilbake på jobb etter kort tid.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

ORD MOT ORD: Fotografen sier han ble angrepet etter å ha tatt dette bilder av opptrinnet på Downstairs. Slik så halsen hans ut. PSS Security avviser påstanden han ble angrepet og truet av vaktene.
PRIVAT