Sandviken Ungdomskorps inviterte søndag til fest, eller promenadekonsert som de kaller det, i Grieghallen, og der var det desidert viktigste punktet å finne ut hvilken sang som er tidenes bergenssang.

Dette er en kåring som har pågått en stund, og gjennom avstemning på bt.no var det stemt fram fire finalister: «Utsikt fra Fløyen», «Jenter fra Bergen», «Ka e' det mot Bergen» og «Eg ve te Bergen».

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Disse fire sangene ble fremført av Kjersti Berge, Ove Thue og Øyvind Offerdal i løpet av den nesten to timer lange promenadekonserten i Grieghallen.

Se og hør alle de 15 kandidatene her!

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Publikum og jury Før søndagens konsert var det klart at «Utsikt fra Fløyen» var vinneren blant bt.no-leserne, men det var bare begynnelsen på prosessen.

For i Grieghallen ble publikum invitert til å avgi stemmer via mobiltelefonen, og en jury bestående av Trude Drevland, Gunnar Staalesen og Bjørn Holmvik skulle også få et ord med i laget.

Det skulle vise seg at bergenserne talte med en stemme: Både publikum i salen og juryen var enige med bt.no-leserne: «Utsikt fra Fløyen» ble vinneren. På de neste plassene fulgte «Ka e' det mot Bergen», «Jenter fra Bergen» og «Eg ve te Bergen».

Din bergenssang I det musikalsk storstilte programmet var det plass til både ABBA, Taube og Puccini, det var Bergen Nord Kammerkor og Kor E' Resten, det var de unge solistene Lydia og David Hoen Tjore – som vi utvilsomt kommer til å høre mer fra – og det var Linda Eide som kom innom og var «pauseklovn» med stort hell.

Men til tross for spennet i programmet var bergenssangene det viktigste i Grieghallen denne kvelden. I konkurransen var Bergenssangen ikke med, men Johan Halvorsens «Bergensiana» var en viktig del av konserten.

Da det hele var avgjort lurte Kjersti Berge, som fremførte «Utsikt fra Fløyen», hvor den internasjonale finalen var.

Og Øyvind Offerdal påpekte at dette var en uhøytidelig konkurranse, og at hver og en av oss selvfølgelig selv avgjør hvilken sang som er vår bergenssang.

Hva synes du om vinnerlåten? Si din mening!