Det var natt til lørdag 23. mars klokken 01.27 at taxien kolliderte med politibilen som sto i ro i høyre felt på Puddefjordsbroen.

En 48 år gammel kvinne bosatt i Bergen ble hardt skadet i sammenstøtet. Hun satt i baksetet, uten bilbelte. Tilstanden hennes har vært betegnet som kritisk, men Haukeland universitetssjukehus oppgir nå ikke informasjon om kvinnen.

FLYTTET: Politibilen sto her etter at den ble påkjørt av taxien. Den ble flyttet over ti meter etter sammenstøtet.
BJØRN OTTO AARHEIM

Politibil bak taxien

— Så vidt jeg vet hadde ikke politibilen blålys eller øvrige lys på da taxien kjørte inn i den. Patruljen var ute på et oppdrag. Det var en grunn til at de sto der, og det var en grunn til at bilen verken hadde vanlige lys eller blålys på, sier Kjersti Katrine Svendsen.

Hun er politijurist ved Bergen Sør politistasjon og påtaleansvarlig i saken. Etterforskningen ble flyttet fra sentrum til Fana, fordi det var en sentrumspatrulje som ble påkjørt. Spesialenheten vurderer politiets handlemåte.

BT er kjent med at patruljen var opptatt med en person som sto alene på broen. De var redd for at vedkommende skulle hoppe. Politipatruljen hadde tilkalt hjelp fra både brannvesen og ambulanse, i tillegg til kolleger.

DRAMA: En kvinne ble hardt skadd i sammenstøtet med taxien og politibilen på Puddefjordsbroen.
BJØRN OTTO AARHEIM

Skulle ikke eskalereEn annen politipatrulje kom kjørende like bak drosjen, og politifolkene i bilen var altså vitne til at taxien kjørte rett inn i kollegenes parkerte bil.

— Denne patruljen skulle bistå kollegene på broen, sier Svendsen.

Blålysene på politibilen sto ikke på for at ikke situasjonen med personen på broen skulle eskalere.

Drosjesjåføren er siktet for uaktsom kjøring og brudd på Vegtrafikklovens paragraf 3. Der heter det at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Politibilen sto i høyre felt på Puddefjordsbroen, omtrent der bilen på bildet er, da den ble påkjørt natt til 23. mars.
PER LINDBERG

Kvinnen ikke avhørtEtter det BT kjenner til, skal det ikke være mistanke om at taxien kjørte for fort. Politiet stiller imidlertid spørsmål ved sjåførens oppmerksomhet. De mener han burde ha sett politibilen som sto i ro i høyre felt, til tross for at bilen ikke hadde lys på.

Politibilen sto parkert omtrent midt på Puddefjordsbroen. Normalt vil man se bilen på lang avstand. Sjåføren har imidlertid forklart at han ikke så bilen før sammenstøtet.

Kvinnen har ikke vært i stand til å avhøres. Heller ikke drosjesjåføren har vært inne til avhør etter ulykken. Patruljen som kom bak taxien har levert en rapport over hva de oppfattet i sekundene før ulykken.

-Sjåførens førerkort ble beslaglagt på stedet. Tingretten skal vurdere spørsmålet om førerkortbeslag, sier Eidsnes, som forteller at siktelsen mot sjåføren kan bli utvidet og falle inn under Straffelovens bestemmelser.

Sjåføren bistås av advokat Ørnulf Samdal. Han ønsker ikke å kommentere saken.