Det er tirsdag og klokken er 09.25. Ut fra City Park parkeringshus i Bergen kjører det en kar og aner fred og ingen fare.

Vel en halv time senere oppdager han plutselig at han har glemt igjen Ipaden sin i parkeringshuset.

— Jeg hiver meg rundt og er der ti minutter etterpå. Jeg leter overalt sammen med en kar fra Q-Park uten å finne den, sier den uheldige som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Gul cap og grønn jakke

I etterkant får han se overvåkingsbilder fra parkeringshuset.

— Der ser jeg at en mann i midten av 20 årene med gul cap, grønn allværsjakke, grå treningsbukser og hvite sneakers som finner Ipaden min. I bakgrunnen står en dame og følger med, sier han.

På overvåkingsbildene ser man at mannen finner Ipaden klokken 09.34 og at han legger den i et bosspann. Vel en time senere kommer mannen tilbake og tar med seg Ipaden.

— På videoen ser du også at han går derfra med et fornøyd glis, Ipaden i den ene hånden og en cola i den andre.

- Gode overvåkningsbilder

Regionsjef i Q-Park, Erik Woldseth, var på jobb da Ipaden forsvant fra City Park P-hus.

— Vi har gått gjennom overvåkingsbildene og har gode bilder av hele hendelsen, sier Woldseth.

Han forteller at de har overvåking 24 timer i døgnet i parkeringshuset og har plassert mange kameraer rundt om på huset. Disse fanger opp alle som kommer og går.

— Det er viktig for oss at de som kommer inn i parkeringshuset skal føle seg trygge og se at vi agerer dersom det skjer noe. Vi har jo også bemanning i p-huset og vektere som sporadisk kontrollere området.

— Vi er opptatt av at sikkerheten skal være høyere i et parkeringshus, enn å parkere på gateplan.

- Levere tilbake

Politiførstebetjent Johnny Horne ved tyveriavsnittet i Bergen bekrefter at saken er politianmeldt.

— Vi har gått nøye gjennom videobildene og det er trolig ikke en kjenning av politiet, sier Horne.

Ipaden forsvant i slutten av januar og så langt har politiet ikke fått inn mange tips i saken. De ber folk melde fra hvis de kjenner igjen mannen på bildene.

— Med så gode bilder er det garantert noen som vil kjenne igjen den fargesprakende personen på bildet. Det er jo flott at han har tatt godt vare på Ipaden han fant, men nå hadde det vært veldig ok om han kan levere den tilbake, sier eieren av Ipaden.