Natt til torsdag ble Ellen Kristine Kraakenes oppringt fra Nokas. En rute var knust i brudesalongen Belle Amie i Bergen sentrum.

— Min mann dro inn og så straks at noen hadde tatt med seg to utstillingsdukker. De var iført to eksklusive dresser og to par sko, sier Kraakenes.

Elfenbensfarget og kontinental

Både hun og mannen ble skremt og sjokkert over innbruddet og ruten som var knust. Senere på dagen fikk hun en telefon fra en Securitas-vekter på Galleriet.

— Han reagerte da han så to menn, den ene i en elfenbensfarget dress og den andre i en koksgrå, begge meget kontinentale og fasjonable, humrer innehaveren av brudesalongen.

— Jeg sa som sant var at vi hadde hatt innbrudd og fortalte hvilke dresser som var borte. Ganske riktig, den ene av de to gikk i en dress av merket Javier Arnaiz, den andre var en Wilvorst Prestige Collection. De hadde også mansjettknapper på, legger Kraakenes til.

Også dukkene forsvant

Hver dress koster 13.400 kroner og skoene 2500 per par. Klærne er dermed verd over 30.000 kroner.

— Det er jo store verdier for oss. Dessuten er det betydelige kostnader med ruteknusingen. Utstillingsdukkene er heller ikke gratis, og de har vi ikke fått tilbake. Dette er jo alvorlig, sier hun før hun trekker på smilebåndet.

— Ja, det er jo en smule komisk at noen bryter seg inn i salongen rett bak politistasjonen og sprader rundt i sentrum i elfenbensfargete dresser. Samtidig tar vi det som et komplement at vekteren ringte direkte til oss.

Politiet har tatt hånd om en mann. Lørdag vil de fremstille ham for retten, opplyser Torunn Strand, jourhavende jurist.