Like over klokken 04 natt til mandag gikk ransalarmen på Shell-stasjonen i Storetveitvegen. To maskerte ransmenn truet betjeningen — en kvinne i 20-årene - med pistol og bandt henne fast med strips.

Politiet har ennå ikke pågrepet noen for det brutale ranet.

— Vi har ingen mistenkte på nåværende tidspunkt. Vi har hentet inn mer videomateriale og holder på å gå gjennom dette, sier leder for tyveriavsnittet i Bergen sentrum, Knut Ellertsen til bt.no.

I dag valgt politiet å gå ut med bilder av ranerne i håp om å få inn flere tips.

— Vi håper at noen skal kjenne dem igjen når de ser bildene. Det som er interessant er også om folk har sett noen bevegelser i området i forkant og etterkant av ranet. Vi er interessert i alle typer tips.

Penger og tobakk

Ifølge Ellertsen har ranerne fått med seg et mindre pengebeløp og noe tobakksvarer.

— Dette er en alvorlig forbrytelse uten at man får med seg noe særlig. Pengebeløpet er også minimalt på grunn av pengesikring.

Ellertsen forteller at det etter forholdene står bra til med kvinnen som ble ranet.

— Når dette skjer er det viktigste at det går bra for dem som blir utsatt for det. Selve opplevelsen er ikke noe kjekk og målet vårt er å få tatt dem som har gjort det.

Han ber alle som kan ha sett noe ringe 02800.

— Det går på alt fra konkrete tips, observasjoner eller om folk skulle ha hørt noe slik at det kan føre til pågripelse av ranerne.

Stakk bakveien

De maskerte ranerne stakk ut bakveien og løp fra stedet før klokken 04.06. De skal da ha båret på en veske.

Mandag gikk politiet ut med følgende beskrivelse av raneren:

  • De to mennene er i 17-19 års alderen og mellom 165 og 170 centimeter.
  • Begge er tynne og snakker bergensdialekt.
  • Den ene av mennene hadde rød genser med hvit hettejakke under og sort bukse.
  • Den andre var mørkt kledd.

Blir ivaretatt

Kommunikasjonssjef for distribusjon, salg og markedsføring i Norge i Shell, Lillian Aasheim, fortalte til bt.no mandag at den kvinnelige ansatte som ble ranet ble godt ivaretatt.

— Det er selvfølgelig en stor påkjenning for dem som er på jobb når slike ting skjer og det er derfor viktig for oss at de ansatte blir godt ivaretatt. Den kvinnelige ansatte ved bensinstasjonen som ble ranet i natt, blir fulgt tett opp av bedriften og sjefen, sa Aasheim.

Kvinnen som ble ranet har jobbet ved stasjonen i flere år.

— Vi jobber kontinuerlig med å sikre våre stasjoner best mulig og ser om rutiner kan bedres. Det er for tidlig å kommentere direkte på det siste tilfellet, men nå i ettertid vil vi gå nøye gjennom hendelsen og setter i verk tiltak dersom vi ser at noe kan forbedres eller endres.

  • Tips? Ring 02211, send MMS til 2211, eller skriv e-post.
GROVT RAN: Politiet undersøkte åstedet grytidlig mandag morgen.
REMI PRESTTUN