• Det er trolig snakk om menneskelig svikt, sier teknisk sjef.

Store brannmannskaper rykket ut til sentralblokken på Haukeland Universitetssykehus mandag kveld, etter melding om kraftig røykutvikling i femte etasje i nordenden av bygget.

— Det er noe brennbart som er falt ned på kokeplaten og som har tatt fyr. Det er trolig snakk om menneskelig svikt, sier teknisk sjef ved Haukeland Universitetssykehus, Geir Brügger tirsdag.

Han kan ikke si noe mer om hvordan dette skjedde.

— Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, sier politispesialist Erik Myge Daae ved Hordaland politidistrikt.

Politiet er nå ferdig med undersøkelsene på stedet.

— Vi har tatt med oss en komfyrtopp som vi skal undersøke. Svaret på dette vil trolig være klar i løpet av et par dager, sier han.

Store vannskader

Brannstedet er et kjøkken på Kirurgisk klinikk, post 5. Det var fem pasienter på posten og disse ble flyttet til en annen sengepost. Ingen ble skadet.

— Selve brannskaden er begrenset til en kjøkkenbenk og svimerker opp langs veggene. Men det er store vannskader og vannet har også rent ned i etasjen under, sier Brügger.

Ifølge Brügger må de demontere en del himlingsplater i etasjen under for å få tørket opp alt vannet.

— Brannvesenet gjorde en fantastisk jobb i går med å suge opp vannet, men vi har fremdeles en del vifter som går.

Oppdaget teknisk svikt

Da brannalarmen gikk løste sprinkelanlegget seg ut og brannen ble raskt slukket. Men i etterkant har sykehuset oppdaget at varslingssystemet ikke virket som det skulle.

— Alarmsystemet har en oppbygning som varlser primært der brannen er og så skal det sendes en varsel til naboseksjonenen. Det ble ikke gjort i dette tilfellet, sier Brügger og legger til:

— Vi avdekket en feil på systemet. Vi jobber nå med å finne feilen. Det er viktig at varslingssystemet virker som det skal.