Innhyllet i røyklukt i et tydelig brannskadet lokale, står daglig leder for Bon Appetit, Per Ivar Grung. Han håper å få åpnet snackbarens største inntektskilde i løpet av dagen. For å få det til har han kalt inn alle ansatte og kjøpt kjeledresser og sjøstøvler til dem.

– Vi hadde regnet med å tjene 750.000 kroner på issalget de fem dagene Tall Ships Races varer, sier Grung.

— Kan ha vært et uhell

Innerst i lokalet ligger ventilasjonssjakten hvor de ansatte på Bon Appetit først merket brannen. Grung mener det kan være flere årsaker til at brannen startet.

– Det kan ha vært et uhell hos oss. Fettfilteret, som blir rengjort, kan ha blitt satt ikke skikkelig inn i sporet og falt ned på grillen. Men det kan også ha begynt å brenne i kanalen over og noe eksplosjonsaktig kan ha blåst fettfilteret ned på grillen, sier Grung.

Ventilasjonskanalen deler Bon Appetitt med Peppes Pizza.

Etterforsker Erik Daae fra tyveri- og brannavsnittet ved Sentrum politistasjon var på brannstedet i morges. Etter inspeksjonen ble stedet frigitt og opprydningen kunne begynne. Politiet bekrefter at brannen startet i lokalene til Bon Appetit.

Brannårsaken ikke kjent

– Vi er mer eller mindre ferdige med undersøkelser, men det gjenstår avhør og noen tekniske vurderinger. Derfor er det foreløpig for tidlig å uttale seg om årsaken, sier Daae.

Grung håper å få åpnet Bon Appetitt allerede i dag. Det samme gjør andre restauranteiere i bygget.

– Vi er i diskusjon med huseier, sier Grung.

Inntil den diskusjonen er over, er det nok av opprydningsarbeid.

– Det kommer en container hvor vi bare må hive alt av matvarene. Jeg prøvde å drikke en juice i sted, men den hadde godt med røyksmak, sier Grung.

Strand, Knut
Strand, Knut