I dag klokken 13.00 gikk startskuddet for ”Seilmakeren doublehanded” mellom Bergen og Stavanger. Det betyr neglesprett, tøffe døgn og minimalt med mat og hvile.

Følg seilasen her

– De kan stoppe maks tre timer i Stavanger for litt mat og kanskje en times søvn, sier Stig Eriksen i Askøy seilforening.

Maks tre døgn

107 seilbåter var på startstreken da styrkeprøven startet. Regattaen er en av de største i sitt slag i Europa. Det er kun to personer i hver båt. Dermed blir det hard jobbing på distansen Bergen – Stavanger og tilbake igjen. Distansen skal tilbakelegges med kun tre timers hvile i Stavanger.

– Folk er kommet fra hele landet for å delta. Det er tillatt å bruke maks tre døgn på regattaen. Tidligere har vi opplevd at noen kommer i mål fredag morgen, mens andre kommer inn et døgn senere, sier Eriksen.

Lite vind

For de seilinteresserte er det tracking på alle båtene.

Dermed kan du følge med på hvor båtene er, se veivalg og finne ut hvor fort de går. Båtene som deltar er fra 50 fot og ned til 22 fot.

– Det er stor spenning nå ved start. Mange sjekker værmeldingene på nettet. Ikke minst er mange spent på vinden. Nå er det meldt alt mellom ingen vind og opp til seks m/s vind på meldingene. Det favoriserer små, lette båter, sier Eriksen.

Båtene på bilde er i Raunefjorden sør for Bergen rundt klokken 15.00 i dag.FOTO: RUNE BERENTSEN
Her starter seilasen som kan bli lang og hard for over 200 deltakere. Foto: FINN ARNESEN
FOTO: FINN ARNESEN
FOTO: FINN ARNESEN