Se video øverst i saken

Tirsdag var det fullstendig kaos på veiene i Bergen Vest — igjen.

Alt gikk i stå på grunn en ny asfaltkant iDrotningsvik, og mange brukte timevis hjem fra jobb.

En av dem som slet med å komme seg frem, var en politibilmed blålys. I et klipp som en BT-leser har filmet, ser vi atutrykningskjøretøyet sliter med å komme seg frem i Lyderhorntunnelen.

«Greiere enn folk tror»

Til slutt klarer sjåføren å krangle seg frem mellom de to feltene — etter at en politimann har begitt seg til fots i tunnelen for å rydde plass.

Brannsjef i Bergen, Johnny Breivik, sier at han kjenner godttil problemstillingen.

— Det kan være utfordrende for utrykningskjøretøy,men i hovedsak kommer vi greit frem - greiere enn folk tror. Det har ikkevært situasjoner der det har vært kritisk, sier Breivik.

Sender biler fra flere steder

Brannvesenet har en spesiell plan for å unngå at de kjørerfast seg i en krisesituasjon. Det verste som kan skje, er en tunnelbrann, sier Breivik.

— Vi sender gjennom de minste kjøretøyene først.Dessuten sender vi gjerne biler fra flere stasjoner. Vi er veldig bevisste påtrafikkbildet, og legger til grunn at dette er en del av scenariet vi må forholdeoss til, sier brannsjefen.

Trafikkoperatør Hanne Norheim i Vegtrafikksentralen sier atde ikke fikk noen klager på at utrykningskjøretøy ikke frem tirsdag.

— Men det var sikkert et problem. I dag har det gåttbedre, sier hun.

Trafikktips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post