Klippet ble publisert i desember i fjor og står oppført under hans kones navn, Marie Cachet.

Etter rundt to minutter ut i videoen dukker Vikernes opp like ved Fantoft stavkirke i Bergen.

  • Se videoen her I videoen filmes han først i området rundt, før kameraet panorerer over på stavkirken og videre på Vikernes. Der står den drapsdømte kirkebrenneren med armene i kross og betrakter stavkirken.

Kirken brant ned i 1992. Vikernes ble tiltalt for brannen, men ikke dømt.

DVD: Varg Vikernes og konen Marie Cachet har en egen nettside hvor de selger DVDen til filmprosjektet.
Faksimile fra http://ancestralcult.com

Han ble imidlertid dømt for å ha satt fyr på Åsane kirke, Skjold kirke i Vindafjord og Holmenkollen kapell i Oslo, i tillegg til forsøk på brannstiftelse av Storetveit kirke. BAKGRUNN: 20 år siden kirkesjokket

Bjørneprosjekt

Videoen er sett over 140.000 ganger og nesten 2000 har trykket på «liker».

Den skal være en del av Vikernes og konen Cachets felles filmprosjekt «ForeBears». Prosjektet karakteriseres som en eksperimentell amatørfilm, som tar utgangspunkt i en «prehistorisk bjørnekult og neandertalerne».

På filmprosjektets hjemmeside, Ancestral Cult, kommer det frem at filmen skal beskrive en sinnsrelatert oppvåkning hos Vikernes:

«Varg Vikernes legger ut på en åndelig reise tilbake i tid, til steinalderen og til et tidligere liv. Han ser en fjern fortid gjennom øynene til sitt tidligere selv, og dermed forstår han betydningen av de glemte bjørners kultritualer, som fortsatt påvirker det moderne sinn. Han oppdager at disse eldgamle ritualer er røttene til alle filosofier, tradisjoner og religioner».

Besøker Vestlandet

Reisen på Vestlandet gjøres blant annet ved hjelp av en militærfarget bil, den samme som kan sees på bildene fra ekteparets gård i Frankrike.

PÅ BESØK: Varg Vikernes kjører bil ved Østre Murallmenning i Bergen sentrum, ikke langt fra Klostergarasjen. Tre kamuflasjekledde biler sto på gården i Frankrike da Vikernes ble pågrepet tirsdag morgen.
Skjermdump

I filmen kan man se hvordan Vikernes kjører rundt på flere steder på Vestlandet, blant annet i Bergen sentrum, Hardangerfjorden og Fantoft stavkirke. Samtidig kan upublisert materiale fra Vikernes sitt enmannsband Burzum høres i bakgrunnen. Det som skal være parets barn er også med i filmen, hvor de blant annet er ikledd skinnfeller og spiser mat rundt et bål. LES OGSÅ: