Vogntoget sto i Fjøsangerveien, som er en av hovedfartsårene inn og ut av Bergen sentrum. Det var en tivolibil som sto fast i rundkjøringen ved Minde allé i over en time.

Politiet ble varslet klokken 17.28. To avkjørsler i rundkjøringen var sperret.

— Vi har fått opplyst at vogntoget sperrer trafikken fra sør som vil ned på Mindemyren, og trafikken ned mot sentrum igjen, sa operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Tivolibil

Etter litt over en time var tivolibilen fjernet igjen.

— Klokken 18.33 melder patruljen at vogntoget er løst, det kjører mot sentrum nå, sier Wallestad.

Tivolibilen førte til kø i Fjøsangerveien opp mot Krambua. Trafikkproblemene førte til at en ekstra politipatrulje ble sendt til stedet, en fra Utrykningspolitiet og en hundepatrulje.

— Vi har sendt opp en politipatrulje, Falck er rekvirert til stedet og Vegtrafikksentralen er orientert, sa Wallestad.

Traileren tilhører Lindstrøms tivoli, som har vært i Nygårdsparken i påsken. Ifølge Wallestad er det ikke mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

Kø mot Krambua

Selve E 39 var åpen.

— Dette er oppe på lokket, akkurat ved Minde allé, mens E 39 går under. De som skal opp i Løvstakksiden eller ned mot Minde allé kommer ikke forbi, sa vaktoperatør Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen Hordalandier til bt.no.

Han sendte ut melding om at det var redusert fremkommelighet på stedet. Årsaken var at bilene som skulle gjennom rundkjøringen måtte ta alternative ruter.

— Det er litt kø fra Krambua og ned. Heldigvis er det verste rushet unnagjort, så det er ikke voldsomme køer på kameraene, sa Hansen.

Tips om trafikken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post