Det er tirsdag ettermiddag i 15-tiden, noen hundre meter fra huset der Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) sist ble sett — en kort kjøretur utenfor Sogndal sentrum.

Over et gårdstun kommer en sivil politibil kjørende. Sakte fortsetter den oppover en litt gjørmete skogsvei. Der stopper den like før en grind.

Ut fra bagasjerommet spretter kriminalsøkshunden Cooper. Den to år gamle hunden, utlånt fra Hordaland politidistrikt og én av fire i landet, starter umiddelbart med jobben.

Den er blant annet trent opp til å finne døde personer.

— Vi vet ikke så mye

Mandag søkte Cooper i og utenfor huset som savnede Veronica leide - og der hun også sist ble sett.

— Vi vet ikke så mye. Da må vi bare ta utgangspunkt i boligen, sier hundefører Bjørn Rolland fra Hordaland politidistrikt.

Lensmannsbetjent Stein Helge Selland ved Sogndal og Leilanger lensmannskontor har vært ansvarlig for den omfattende leteaksjonen etter 22 år gamle Veronica.

SØKER: - Fra gammelt av er det masse klippeblokker som har falt ned i dette terrenget. De ligger oppå hverandre med hulrom mellom. Slike områder er det veldig greit å få gjennomsøkt av hunder, for å avklare at det ikke ligger noen der, sier lensmannsbetjent Stein Helge Selland
RUNE SÆVIG

Han følger hakk i hæl når hunden Cooper gjør sine søk. Selland forklarer at de driver med avklarende søk i visse områder som man ikke rakk over i den store leteaksjonen lørdag.— Vi har hatt et søkeområde med over 40 teiger. Noen områder av teigen har vi ikke sjekket skikkelig fordi det ble for farlig for mannskapene. Derfor ønsker vi nå å bruke kriminalsøkshunden fra Hordaland, når vi først er så heldig å ha den her, til å søke gjennom disse områdene, sier Selland til BT.

Dukket ikke opp til avtale

Han sier hundesøket ikke baserer seg på konkrete mistanker eller tips om hvor savnede Veronica kan være.

Vi har hatt et søkeområde med over 40 teiger

Stein Helge Selland, lensmannsbetjent

Lørdag 25. oktober er siste dag med sikker observasjon av 22-åringen. Hun ble formelt meldt savnet tirsdag 28. oktober.

Fungerende regionlensmann Asle Karoliussen sier tirsdag til BT at en kommunalt ansatt i Sogndal slo alarm da Veronica ikke dukket opp til en avtale om formiddagen den 28. oktober.

— Det var et viktig møte, et møte av en viss betydning for Veronica. Den mannlige kommuneansatte la sammen to og to da hun ikke dukket opp til dette møtet og slo alarm. Han reagerte på at hun ikke kom, sier Karoliussen.

Går gjennom mobil og PC

I går, mandag, fikk han også hjelp fra Kripos til å analysere savnede Veronicas bevegelser etter lørdag 25. oktober. En kvinnelig Kripos-ekspert kom da til Sogndal for å begynne på det nitide arbeidet med å gå gjennom 22-åringens aktivitet på mobil og PC, blant annet på sosiale medier.

- VELDIG LANG TUR: - Rent tidsmessig kan hun ha rukket å gå en veldig lang tur fra lørdag 25. oktober til hun ble meldt savnet tre dager senere. Hun kan også ha rukket lenger enn søkeområdet vårt strekker seg, sier Asle Karoliussen, fungerende regionlensmann, her utenfor Sogndal og Leikanger lensmannskontor.
Rune Sævig

— Foreløpig har vi ingenting etter lørdag 25. oktober. Men vi jobber nå for å snevre inn tidsrommet der vi ikke vet noe mest mulig. Nå er det tre dager der vi ikke vet noe, sier Karoliussen.- Jo mer tid det går uten at vi finner henne, jo vanskeligere blir oppgaven.

Ifølge VG har politiet sikret seg flere hundre timer med overvåkingsbilder fra Sogndal sentrum.

Dette skal være opptak fra både før og etter datoen da 22-åringen sist ble sett, lørdag 25. oktober.

Miniubåt

Karoliussen sier de ikke mistenker at Veronica har reist noen plass eller forlatt Sogndal-området.

— Men klart, rent sånn tidsmessig, kan hun ha rukket å gå en veldig lang tur fra lørdag 25. oktober til hun ble meldt savnet tre dager senere. Hun kan også ha rukket lenger enn søkeområdet vårt strekker seg. Bortsett fra at vi ikke tror at hun har reist noen plass, så må vi holde alle andre eventualiteter åpne.

Onsdag var det ventet at en miniubåt og en sonar skulle settes inn for å søke etter den savnede i den ytterste delen av Barsnesfjorden.

Tirsdag kveld ble det imidlertid klart at det nye fjordsøket ikke blir før torsdag.

Fra før er cirka 70 prosent innerst i fjorden ferdig gjennomsøkt, og bilder herfra er sendt til analyse.

Terrengsøket etter 22-åringen er avsluttet.

— Det arbeidet kan ta en uke, sier Karoliussen.

SØKER I TERRENGET: - Vi har hatt et søkeområde med over 40 teiger. Noen områder av teigen har vi ikke sjekket skikkelig fordi det ble for farlig for mannskapene. De områdene har vi ønsket å avklare ved hjelp av hund, sier lensmannsbetjent Stein Helge Selland til BT.
RUNE SÆVIG
SAVNET: Politiet har også søkt gjennom boligen til Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) med kriminalsøkshund. De vil ikke kommentere om hunden, Cooper, markerte på noe. Hunden er sertifisert til å markere for lik, blod og sæd.
RUNE SÆVIG