Brannvesenet startet i 11-tiden fredag et dykkersøk etter savnede Eeva-Maria Sieppi (31) i Lille Lungegårdsvann.

ERFARING: Ifølge politiet er det ingen konkrete spor i savnetsaken som ligger bak fredagens søk i Lille Lungegårdsvann - kun tidligere erfaringer med funn av personer i vann og sjø.
ØRJAN TORHEIM

Klokken 10.45 fredag var en gruppe på fem, tre fra brannvesenet og to fra politiet, i gang med å forberede dykket fra kortsiden av vannet som ligger nærmest sentrum — like bak scenen på Festplassen.

To redningsdykkere vil delta i fredagens søk, får BT opplyst på stedet.

- Basert på erfaring

Det er politiet som har anmodet brannvesenet om dykkerhjelp til søket.

— Søket er ikke basert på konkrete spor, kun erfaringer fra tidligere saker der savnede er blitt funnet i blant annet Lille Lungegårdsvann, sier Rigmor Isehaug, leder for volds- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Krevende forhold

Siste spor etter den savnede 31-åringen er en overvåkingsvideo fra innsiden av Deli de Luca i Torggaten. Videoen er fra cirka klokken 03 natt til 17. mai.

Det er ventet at en fullstendig gjennomsøking av Lille Lungegårdsvann vil ta lang tid. En dykker på stedet sier at det er vanskelige søkeforhold, og bare trekker på skuldrene da BT spør om det betyr at jobben kan ta flere dager.

TAR TID: Redningsdykkerne Vidar Brekke (med flasker på ryggen) og Morten Garfield fra Bergen brannvesen gjorde seg i 11-tiden fredag klar til å gå uti. Søket er ventet å ta lang tid.
ODD NERBØ