På fjellområdet Lofti i Aurlandsfjellet begynte det å brenne etter to lynnedslag torsdag kveld. Det første skjedde like etter klokken 20, og det andre nærmere klokken 21.

— Det første døde ut av seg selv. Mens det brenner fortsatt på det siste, der det er en god del røyk, sier Frode Eide som er vaktleder ved alarmsentralen i Sogn og Fjordane.

Utilgjengelig

Brannene skjedde på steder høyt til fjells og i et utilgjengelig område for folk.

— Det er ikke noe mennesker i området, men vi har sendt ut mannskap til området. Brannen trekker seg inn mot fjorden, men det er ikke så mye vind i området.

Litt før klokken 22 brenner det fortsatt i fjellet.

Les også:

Stor skogbrannfare

Yr.no melder om ekstra stor skogbrannfare i Bergen, Voss, Modalen og Stryn. Ellers er det generell skogbrannfare store deler av regionen.

— Oppfordringen fra oss er at folk må være ytterst forsiktige. De må ikke tenne bål, ikke bruke engangsgrill og være forsiktige med røyking ute i naturen. Folk må ta forholdsregler, sier beredskapsleder Jan Olav Vagle til Yr.no.

Dette vil sannsynligvis bedre seg på søndag, da det er meldt regnbyger over hele Vestlandet. Det kan også komme noen dråper før det.

— Det ser ikke ut til å bli nedbør fredag, mens det er usikkert for byger lørdag og søndag, sier vakthavende meteorolog Anna Reistad.