Klokken 21.04 fredag kveld går en hettekledd mann inn på 40E-bussen ved busstasjonen i Bergen sentrum.

Overvåkningsbildene bt.no har fått tilgang til viser at mannen plutselig drar opp en stor kniv og truer til seg penger fra bussjåføren.

Raneren løper deretter bort fra stedet i retning sentrum med en pengesum av ukjent størrelse i lommen. Hele seansen tar under et halvt minutt.

Ingen mistenkte

Politiet har ikke sett snurten av ransmannen siden fredag.

Store politistyrker lette samme kveld etter mannen, uten resultat. Fem dager senere er han fortsatt på frifot, og politiet har få spor å gå etter.

— Vi vet veldig lite om hvem ransmannen kan være. Vi har snakket med bussjåføren og sett gjennom overvåkningsbilder fra området rundt, uten at det har gitt noe gjennombrudd i saken, sier politietterforsker Frode Malt ved Bergen sentrum politistasjon.

Bussjåføren kjørte videre

Ransmannen skal ha oppholdt seg ved busstasjonen i rundt en time før ranet, og politiet ber eventuelle vitner eller andre som kan ha interessante opplysninger om å ta kontakt.

— Vi prøver å følge de sporene som fins, og vil fortsette å innhente opplysninger som angår saken. Jeg håper vi skal klare å finne vedkommende, og vi gjør det vi kan, sier Malt.

Mannen snakket engelsk og skal ha europeisk utseende. Han er rundt 180 centimeter høy, har mørkt hår, og hadde på seg beige jakke og mørk bukse.

Politiet fikk melding om ranet klokken 21.08 fredag kveld. Bussjåføren kjørte videre noen minutter før halv ti etter å ha forklart seg til politiet.