– Vi er fornøyde, men konkurransen er knallhard, sier Kåre Bottolfsen, daglig leder på Zachen.

I fjor serverte restaurantene på Zachen, og da uten at Peppes er medregnet, bergenserne over 230000 liter med øl.

– Det ligger på det jevne. Det finnes muligheter for å øke, men det er alltid avhengig hvordan sommeren blir, sier Bottolfsen til bt.no.

Zachen ligger foran restaurantene Ricks og Finnegans. På tredjeplass ligger Garage.

Rockerne på Garage drakk i fjor over 180000 liter på øl.

– Vi budsjetterer med rundt 170 000-200 000 liter, så dette er helt greie tall, sier Henning Christensen, daglig leder.

Også han merker at konkurransen om øldrikkerne er knallhard.

– Med våre lønnsutgifter har vi ikke sjanse til å konkurrere med steder som Hulen og Kvarteret på pris. Årsaken til at vi klarer oss er et høyt antall av stamkunder, sier Christensen til bt.no.

Her er ti-på-topp-listen over ølserveringsstedene:

1. Zachen: 236 793 liter

2. Ricks/Finnegans: 223 164 liter

3. Garage: 180 694 liter

4. Fotballpuben: 175 000 liter

5. Kvarteret: 171 080 liter

6. Wesselstuen: 156 281 liter

7. Børs Café: 138 754 liter

8. Mood restauranter: 90 337 liter

9. Torget Music Pub: 80 849 liter

10. Scotsman: 74 847 liter