Det var tirsdag ettermiddag at jenten skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep på vei hjem fra Flaktveit skole i Åsane.

Politiet går nå ut med alderen på jenten som bare er seks år, og nærmere beskrivelser. Håpet er at det skal hjelpe potensielle vitner å huske noe mer de har sett.

De har også laget et kart som viser ruten jenten har tatt hjem fra Flaktveit skole. Selve overgrepet skal ha skjedd i nærheten av vannet Hjortlandsstemma.

Etterlyser flere tips

Ettermiddagen overgrepet skal ha skjedd, var seksåringen kledd slik:

  • Rosa bommulsbukse.
  • Stripete grå og ferskenfarget langermet genser.
  • Rosa joggesko, hvite og rosa sokker.
  • På ryggen hadde hun blomstrete sekk i fargene rosa og blå. Sekken er av merket Beckmann. Politiet anslår at de har fått inn rundt 30 tips siden i går, og sier de har avhørt en del vitner allerede. Gjennom helgen skal flere vitner avhøres, men politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med flere. De ønsker å snakke med alle som har vært i området tirdag 19. august, mellom klokken 15.30 og 17.30.

— Vi trenger å snakke med alle, ikke bare de som har sett noe, for å kartlegge alle bevegelsene i området. Dette kan hjelpe oss senere i etterforskningen, sier politiadvokat Trond Eide.

Vil ha film og bilder

Han sier også at politiet er veldig interessert dersom noen har vært i områet og tatt bilder eller filmet.

— Vi vet at det blir tatt mye bilder og film, fra folk som går med kameraer eller har kameraer i bilen. Dette kan hjelpe oss i tillegg til bilder fra overvåkningskameraer, sier Eide.

Han sier politiet har satt i gang å hente inn bilder fra overvåkningskameraer, men at de ennå ikke har gått gjennom materialet.

— Vi har fortsatt ikke fått noe gjennombrudd i etterforskningen, og har foreløpig ingen navngitte mistenkte, sier Eide.

Ikke gå alene

Tirsdag neste uke skal politiet ha et møte med skolene i området i Åsane, for å snakke om hendelsen og komme med videre råd til elever og foreldre.

Rektorene ved skolene gikk i går ut og anbefalte elever om å ikke gå alene. Inntil videre anbefaler politiet foreldre om å følge det rådet.