Fredag ettermiddag fylles veiene opp av nordmenn på vei til det mye omtalte påskefjellet, og som vanlig rykker utrykningspolitiet mannsterkt ut for å holde styr på oss.

— Aggressiv trafikkatferd blir prioritert i år. Vi vil stoppe de som driver og tråkler i køen, sier Leon Nordanger, distriktssjef i UP.

Utvalgte strekninger

For Nordanger og resten av UP starter en av årets travleste perioder når de fleste av oss legger ut på påskeferie.

— Vi starter aktiviteten fredag når påskeutfarten begynner. I starten av påsken blir det mye kontroll med tanke på fart. Vi har vært forskånet for de alvorligste påskeulykkene i vårt distrikt, og dette håper vi skal fortsette, sier Nordanger.

Utrykningspolitiet kommer til å være sterkt representert på alle de store veiene i Hordaland, spesielt på følgende veier og strekninger:

  • E39, Bergen - Sogn
  • E16, Bergen - Voss
  • Fylkesvei 7, Trengereid - Brimnes
  • E134, Åkrafjorden

Moderat antall bøter

I tillegg kommer politiet til å være spesielt på jakt etter fartssyndere og promillekjørere gjennom hele påsken.

Nordangers erfaring er at det ikke blir veldig mange flere bøter i påsken enn ellers i året, muligens fordi det er så mye kø at det ikke er mulig å kjøre for fort.

— Det kan også ha sammenheng med at folk vet at det er mye politi på veiene i påsken, sier han.

Trafikkflyt på hjemveien

Når folk setter kursen hjemover første og andre påskedag, kommer politiet til å konsentrere seg om å få trafikken til å flyte mest mulig effektivt. Hordaland politidistrikt bistår utrykningspolitiet med motorsykkelpatruljer som kan komme seg raskt frem i køene.

— Motorsyklene har vist seg å være veldig effektive, sier leder Jens Kleppe ved Trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt.

Hans største bekymring er at det kan bli stillestående køer i tunneler, med de store farene det medfører hvis det oppstår en brann.

— Vi kommer til å prøve å unngå at folk blir stående fast i tunnelene på vei hjem. Men motorsykkelpatruljene kommer også til å holde utkikk etter folk med aggressivt kjøremønster, sier han.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner per melding.
SKAL STOPPE BØLLENE: Politiet har spesielt fokus på bilister som kjører aggressivt og tråkler seg gjennom køen. Arkivfoto: Knut Strand