Da Bergen Sentrum inviterte til Pepperkakeby-pynting i fjor, sto køen hele veien rundt Torgallmenningen.

Derfor kan det være lurt å være ute i god tid når dørene åpnes for årets pynteseanse klokken elleve i dag. Alle er invitert.

Bruk nok melis!

Og med 650 pepperkakehus som skal pyntes, trenger daglig leder Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum all den hjelpen han kan få. I morgentimene i dag hadde han hendene fulle med å fordele 200 kg utblandet melis i små plastkrus.

— Vi er litt ekstra påpasselig akkurat der - at folk bruker nok melis.

— Javel?

— Det er viktig for at pynten henger ordentlig på. Pepperkakehus ser jo best ut når de er pyntet til trengsel. Det kan aldri bli nok pynt, forsikrer Kristoffersen.

Derfor er det da også mengder av smågodt som ligger og venter på pepperkakepynterne:

  • En palle med seigmenn
  • Tusenvis av nonstop
  • Engelsk konfekt
  • Mallorcablanding
  • Biler
  • Minimarshmallows
  • Vingummifigurer

Lov å prøvesmake

  • Min personlige favoritt er Brigde-blanding. Folk må gjerne ta med sitt eget favorittsnop, oppfordrer Kristoffersen.

— Er det lov å prøvesmake?

— Kan skjønne det! Her blir det tjuvspising over en lav pepperkake!

STEMNING: Jonas lar seg fascinere i pepperkakebyen.ARKIVFOTO: TOR HØVIK