I forbindelse med et valpekurs i Bergen sentrum i 18.30-tiden gikk det galt for den 14 uker gamle Zyco.

Da de andre hundene krøp gjennom det lille smijernsgjerdet ved Smålungeren, skulle ikke Zyco være dårligere. Uheldigvis ble han sittende bom fast med hodet.

Panikken tok valpen, men eierne klarte etter hvert å roe ham ned med kosing og godprat.

- Han var redd i begynnelsen, men skjønte raskt at han ikke kom seg løs. Vi fikk roet ham ned, sier hundefar Jon Heldal.

Løs etter halvtime

Bergen Brannvesen kom til stedet etter kort tid. Redningsmennene brukte rundt ti minutter på å skru løs gjerdet og sette Zyco fri. Da hadde den tapre valpen sittet fast i en halvtime.

Hunden løp glad rundt, logret med halen og tok imot applausen fra menneskemengden som hadde samlet seg for å følge dramaet.

- Jeg ble helt rørt da han kom seg løs, sier matmor Kari Moldeklev.

- Vi var redd for at han skulle skade nakken, men det gjorde han heldigvis ikke.

Takker brannmennene

Moldeklev roser mannskapet fra Bergen Brannvesen.

- De gjorde en kjempejobb, og løste det hele så raskt og fint. Godt de slapp å ødelegge gjerdet, sier en lettet hundeeier.

Zyco kom uskadd fra hendelsen og bykset etter kort tid lykkelig videre sammen med de andre hundene fra Bergen Retrivers valpekurs.

- Vi er her for alle

- Vi vurderte å ødelegge ødelegge gjerdet, men så fort at det gikk an å skru det av, forteller brannkonstabel Jon Eirik Haugland.

Sammen med kollega Øyvind Tviberg, fikk han løs den lille valpen på under et kvarter.

- Det tok litt lengre tid enn å sage gjerdet av. Men hunden pustet fint,  så da gikk det greit, forteller den erfarne brannkonstabelen.

... - Og så sparte vi jo kommunen for en del kroner, legger Haugland fornøyd til.

Haugland kan fortelle at brannvesenet rykker for å berge dyr minst én gang i måneden. Som oftes er det katter er i knipe.

- Det er koselige oppdrag. Vi er jo her for byens befolkning, både mennesker og dyr.