Vi har samlet alle disse ulykkene i kartet øverst.

Oversikten viser blant annet hvor ulykkene skjer, når de skjer, hvordan de skjer og alderen på de involverte. Den vil være utgangspunktet for flere artikler de neste ukene.

Gjør dine egne utvalg

Detaljene er samlet inn av bt.no de siste månedene. Alle opplysningene finner du i et interaktivt kart . Oversikten utgjør et enestående materiale for å analysere hvor det er farlig langs veiene.

Du kan selv gjøre egne utvalg og se etter mønstre i det store bildet. Du kan finne veiene med særlig mange ulykker. Du kan velge ut ulykker natt til lørdag, se nærmere på motorsykkelulykker eller dem som forulykker på glatt føre, for å nevne noe.

Vi håper du benytter sjansen til å se nærmere på ditt eget nabolag og veiene du kjører. Det er du som kjenner ditt nærområde best. Sjansen for at du ser noe vi ikke har sett, er stor. Det kan være en vei med mange utforkjøringer, en opphopning av mandagsulykker, et kryss som ikke var så ulykkesbelastet tidligere.

Da vil vi gjerne at du tipser oss .

Vis oss hvor det er farlig

Kartet inneholder alle alvorlige ulykker i Norge de siste elleve årene. Det som derimot ikke er med, er ulykkene som bare nesten skjedde. Det er her vi kommer med vår oppfordring til deg og alle andre lesere:

Fortell oss hvor det er farlig i trafikken.

Har du opplevd en farlig situasjon? Vet du om et utsatt kryss eller en skummel kurve? Farlige overganger? Feil skilting? Hindringer langs veien?

Bruk vårt interaktive kart til å finne frem til riktig punkt. Trykk på knappen «vis oss hvor det er farlig», lag et merke og skriv hva som er problemet akkurat der.

«Klokken 13.47, en novemberdag for tre år siden, hørtes tung pusting i telefonen til 113. John Håland løp fra huset sitt mot det som skulle vise seg å være en av de mest dramatiske trafikkulykkene på Vestlandet i tiåret vi har lagt bak oss.».