«Hermitage» ankom Bergen 2. mai. Yachten ankret først opp på Bradbenken før den forhalte til Festningskaien.

Ved midnatt lå den fortsatt på Sandviksflaket.

På engelsk

Torsdag ettermidag ankom passasjerene ved 16-tiden i busser. De slapp å bære bagasjen om bord og så ut til å kose seg i pent bergensvær.

Store deler av tiden ble tilbrakt innendørs, bak sort glass. Noen av dem viste seg på dekk, og passiaren gikk på engelsk.

Mannskapet styrte med sitt. Timene gikk blant annet med på å pusse på yachten. Her skulle det skinne. De tok til og med av seg skoene da de gikk fra yacten og ned på kaien. Det var tydelig at man ikke skulle bruke utesko inne! Flere gikk på strømpelesten på kaien, uten at det så ut til å være noe å bry seg om.

Trafikkfarlig

Båten tiltrakk seg voldsom oppmerksomhet fra bilister og fotgjengere. En bil kjørte nesten i fortauskanten da sjåføren kikket på båten og ikke på veien.

Musikkutstyr fra en lokal leverandør ble båret om bord like før klokken 17. Tre timer senere kom et svartkledd følge spaserende mot yachten, innenfor terrorgjerdene. De var musikere med instrumenter, fem menn og en kvinne.

«Heritage» er 68 meter lang og nesten 13 meter bred. bt.no får opplyst at yachten skal nordover, men disse opplysningene kan ikke yactens agente bekrefte.