— Det er lov å resonnere seg frem til at Dronningen skal være i Ullensvang på lørdag, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff.

Dronning Sonja skal være i Ullensvang på lørdag for å åpne en fjell-løype, som bærer hennes navn. Flere lesere observerte skipet, både i Alverstraumen og ved Tjuvholmen i Kvernefjorden.

Flagg avslørte

Ser du nøye på bildene, vaier det et helt spesielt, rødt flagg på skipet. Ifølge Kongehusets flaggregler betyr det at enten Kongen, Dronningen eller Kronprinsen er om bord.

«Kongeskipet fører Kongeflagget når Kongen eller Dronningen er om bord. Dersom Kronprinsen er om bord, fører skipet Kronprinsflagget – forutsatt at ikke Kongen også er på skipet», heter det på Kongehusets nettsider.

Uvisst hvor lenge

Både Kongeflagget og Kronprinsflagget viser Riksløven i gull, med sølvøks, på rød bakgrunn. Flaggene er like store, men Kronprinsens flagg er et splittflagg.

Hvor lenge Dronningen skal seile på Vestlandet, kan ikke kommunikasjonssjef Hagen si noe om. Ei heller om hvor ferden går før Kongeskipet ankommer Ullensvang lørdag.

Spiste is

Ifølge NRK Sogn og Fjordane kom Dronning Sonja plutselig syklende til en lokal restaurant i Ytre Solund i ettermiddag.

Der spiste hun en lokal dessert fra en navnesøster, og sammen med turfølget og livvaktene brukte Dronningen god tid.

— Skipet lå lenge i Ytre Steinsund i dag, forteller Sonja Hjønnevåg til NRK.