— Fredag og lørdag ble mer enn 200 bilister bøtelagt i Sandviken. Det var voldsomt! Jeg hadde forventet at det skulle være noen, men hadde ventet at det skulle vært langt færre, sier Arvid Heggestad, avdelingsleder i samferdselsetaten i Bergen kommune.

Det var åpenbart at parkeringsvaktene fikk en enkel oppgave, for bilene uten gyldig sonekort sto på rekke og rad flere steder.

Over 60.000 i bøter

Fredag begynte en å skrive ut bøter til bilene som ikke hadde sonekort. I løpet av fredagen fikk mellom 120 og 130 biler en tilleggsavgift på 300 kroner. Rundt 80 bilister fikk den gule lappen på ruten lørdag.

— Og på søndag?

— Fra lørdag klokken 17.00 til mandag klokken 08.00, er det lovlig å parkere i parkeringssonen. Nå håper jeg mange har fått en påminnelse, og bruker parkeringsautomatene om de skal parkere her, sier Heggestad.

Fra nyttår ble området for soneparkering i Sandviken utvidet, men først fredag begynte altså parkeringsvaktene å bøtelegge.

Tidligere har de vært flere ganger i området og lagt informasjonsskriv under vindusviskerne på bilene. Der er det blitt orientert om at sonen utvides og at man måtte ha sonekort for å parkere.

- Veldig irriterende

Mathew Reeve i Øvre Breistølen var en av dem som ble bøtelagt i helgen. Han sier han ikke har fått informasjon om utvidelsen av soneparkeringsområdet.

— Jeg ble veldig irritert. Og har snakket med flere naboer som heller ikke har fått informasjon i posten, sier Mathew Reeve.

Han har vært i kontakt med parkeringsselskapet og sendt inn klage på bøteleggingen.

— Vi har lagt vekt på å informere skikkelig om at den nye sonen utvides. Jeg tror publikum har visst om dette, men om noen ikke har fått det med seg, beklager jeg, sier Heggestad.

Den nye boligsone 8 utvides mot utløpet av Fløyfjellstunnelen, Sjøgaten/Sandviksveien i vest og Fjellsiden i øst.

Her finner du kart over den nye P-sonen (PDF).

Har informasjonen om den nye p-sonen vært god nok?